11.01.2019

‘Sağlıcakla Kal’ Projesi Başladı

Gençlerle el ele gönül gönüle olmak, hayat boyu gülümsemek amacıyla hayata geçirilen ‘Sağlıcakla Kal’ isimli projenin açılışı Antalya Vali Yardımcısı Hamdi Bolat,  İl Müftümüz Osman ARTAN, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Başkanı ve Antalya Sağlıklı Yaşam Derneği (SAYAD) Başkanı Bahattin Bayraktar, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Öznur Özdoğan, meclis üyeleri, projenin paydaşları olan kurum il ve ilçe müdürleri, okul müdürleri ve öğrencilerin katılımıyla Mimar Sinan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

SAYAD Başkanı Bahattin Bayraktar, proje açılış toplantısında yaptığı konuşmada projenin önemine dikkat çekerek, “Hayat boyu gülümsemek için sağlıklı yaşamak gerekiyor. Salıklı yaşam için de güzel beslenmek, güzel düşünmek gerekiyor. Biz SAYAD olarak Antalya Valimiz Münir Karaloğlu’nun inisiyatifinde bütün ekibimizle birlikte güzel bir projenin başlangıcını yapıyoruz. Bizlere destek veren, bizlerle birlikte olan gençlerimize teşekkür ediyoruz. Özellikle gençlerin yüreğine dokunmak çok güzel. Gençler bizim geleceğimiz. Biz SAYAD olarak Antalya’da 1,5 yıl önce kurulduk. Türkiye’de 24 tane dernek kuruldu. SAYAD olarak gençlerin ağabeyi, ablası, amcası olduk” diye konuştu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, SAYAD yetkililerine teşekkür ederek, “Belediyemiz yaklaşık 1 yıl kadar önce SAYAD’la güzel iş birliği çerçevesinde çalışmalara başladı. Biz belediye olarak SAYAD’ın ve çok değerli başkanı Bahattin Bayraktar ve arkadaşlarının heyecanına destek olmak istedik. Belediyeyi yanlarında hissettirmek istedik. Çocuklarımız ülkemizin en büyük değeridir. Bu aziz milletin geleceğe dönük en büyük umudu gençlerimizdir. Gençlerimizi sokaktaki kötü alışkanlıklardan muhafaza edebilirsek,  en iyi eğitime tabi tutarsak, kendi medeniyet değerlerimizle buluşturabilirsek o zaman geleceğimizden emin oluruz. SAYAD bu anlamda çok önemli sosyal çalışmaları takip ediyor, gençlerimize farklı ufuklar açıyor. Elimizde belediyemizin devletimizin de imkanı olunca SAYAD’taki gençlerimizin de enerjileriyle birleşince ortaya farklı heyecan ve çok özel bir coşku çıkıyor. Tüm SAYAD gönüllülerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Elimizdeki imkanları gönüller yapmak için kullanıyoruz ve kullanacağız” dedi.

Vali Yardımcısı Hamdi Bolat ise, Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) devlet kurumlarıyla toplum arasında bir köprü oluşturduğunu hatırlatarak, “Biz devlet yetkilileri olarak STK’larla güzel etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu güzel toplantıya ev sahipliği yapan Sağlıklı Yaşam Derneği, Sayın Valimiz Münir Karaloğlu’nun destekleriyle kurulan güzel bir dernek. Kurulduğundan bu yana yönetimiyle iş birliği halindeyiz. Gençlerimize kucak açıyorlar. İçişleri Bakanlığının, Antalya Büyükşehir Belediyesinin, İl Müftülüğünün, esnaf odalarının, esnaf kuruluşlarının, milli eğitim, sağlık, gençlik spor kültür turizmin desteği ile güzel bir proje oluşturuldu. Hızla gelişen bu dünyada gençlerin zarar görmelerini engellemek için bu güzel proje yapılıyor” dedi. Prof. Dr. Öznur Özdoğan ise maneviyat konulu sunum gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından çiçek takdimi yapıldı ve toplu fotoğraf çekildi.