05.07.2018

Müftülerimizden AYBUDER’e Ziyaret

İl Müftümüz Osman ARTAN, Antalya Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Süleyman UYSAL, İl Müftü Yardımcımız Osman DEMİREL ve Antalya Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü Uzmanı Hakan ŞİMŞEK Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği (AYBUDER)’ni ziyaret ettiler. Ziyarette Dernek Başkanı Yavuz Tufan KOÇAK ve Ayık Yaşamda Buluşalım Derneğinde sosyal entegrasyon programında tedavi gören gençlerle görüştüler. Dernek Başkanı İl Müftümüz ve Müftü Yardımcımıza Antalya’da dernek çatısı altında psikoterapi ve kişisel gelişim programı sayesinde hayata tutunmayı başaran uyuşturucu bağımlılarının verdikleri mücadeleyi anlattı. “Kepez ilçesindeki bir evde yaşayan madde bağımlıları, psikoterapi ve kişisel gelişim eğitimi ile uyuşturucu batağında yaşadıklarını paylaştı. Duacı bölgesinde tabiatla iç içe bir evde yaşayan 18 yaşından büyük 6 uyuşturucu bağımlısı, uygulanan 12 basamaklı sosyal entegrasyon programı sayesinde “ayılmayı” başardı.

Sabah kalktıklarında yataklarını toplayan, birlikte yemek hazırlayıp, spor yapan, dernek içerisinde kendilerine ait hayvanları besleyip, onlara iyi davranarak kişiliklerini geliştiren ve madde bağımlılığından kurtulanlar, uyuşturucuya nasıl başladıklarını, uyuşturucu parası bulabilmek için yaşadıklarını müftülerimize anlattılar.”

Anlatılanlardan çok etkilenen İl Müftümüz Osman ARTAN ve Müftü Yardımcımız Osman DEMİREL il Müftülüğü ve Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği (AYBUDER) ile ortak program yaparak çocuklarımızın bağımlılıktan kurtulmalarına yardımcı olacaklarını anlattılar.