28.02.2019

“Çanakkale Şehitlerine” İsimli Şiirini Ezbere Okuma Yarışması

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” münasebetiyle lise öğrencileri arasında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini ezbere okuma yarışması düzenlenecektir.
    Söz konusu yarışma aşağıda yer alan bilgi notuna göre yapılacaktır.

BİLGİ NOTU

1.      Yarışmada Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiiri ezbere okunacaktır.

2.      Yarışmaya, sadece örgün eğitim-öğretime devam eden lise öğrencileri katılabileceklerdir. Son başvuru tarihî 13 Mart 2019 olarak belirlenmiştir. Başvurular İlçe Müftülüklerine bireysel başvuru ile gerçekleştirilecektir. Yarışma İl ve İlçe Müftülüklerince yapılacaktır.

3.      İlçe Müftülüklerince düzenlenecek yarışma “Milletin Sesi Mehmet Akif’ teması ile “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” vesilesiyle 15 Mart 2019 Cuma günü yapılacak ve ilçe birincileri belirlenecektir.

4.      İlçe birinciliği için yapılacak yarışmanın yer ve saati İlçe Müftülüklerince belirlenecektir.

5.      İl Müftülüklerince final yarışması "Çanakkale Ruhu" temasıyla “18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi”’nin 104. yıldönümü vesilesi ile 22 Mart 2019 Cuma günü ilçe birincilerinin yarışmacı olarak katılımı ile yapılacaktır. (Yer ve saat daha sonra belirlenecektir.)

6.      Yarışma neticesinde dereceye giren öğrenciler İl ve İlçe Müftülükleri tarafından ödüllendireceklerdir. İl birincileri yarım altın, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılar çeyrek altın ile İl Müftülüklerince; İlçelerinde birinci olanlar çeyrek altın ile ikinci ve üçüncü olanlar da İlçe Müftülüklerince uygun görülen ödüllerle ödüllendirileceklerdir. Müftülükler ayrıca imkânları nispetinde yarışmaya katılım sağlayan öğrencileri ödüllendirebileceklerdir.

7.       Yarışmacılar, başvuru ve sınav esnasında öğrenci (lise) olduğunu belirten belgeyi ve T.C. Kimlik Kartını yanında getireceklerdir. T.C. Kimlik kartı ve geçerli öğrenci belgesini ibraz edemeyen hiçbir öğrenci yarışmaya katılamayacaktır.

ANTALYA İL MÜFTÜLÜĞÜ