09.05.2021

KADİR GECESİ DUA VE HATİMLERLE İHYA EDİLDİ

2021 yılı Kadir Gecesi Proğramları camilerimizle birlikte pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak da icra edildi. Muratpaşa Müftülüğü organizesinde gerçekleştirilen Programa Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddusi UYSAL, Antalya İl Müfüsü Nazif Fethi YALÇINKAYA ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman TIRAŞÇI konuk oldu.
        İlçe Müftüsü Kuddudi UYSAL "Tüm kardeşlerimizin kadir gecesini tebrik ediyorum, Kadir gecesi Kur’an’nın ve birbirimizin kadrini bildiğimiz bir gece olmasını temenni ediyorum diyerek, "1001 hatim kampanyası" vesilesi ile 7620 hatmi şerif okunduğunu bildirerek cami görevlilerine ve Kuran kursu öğreticilerine ve katılan tüm vatandaşlara teşekkürlerini bildirdi.
        Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi YALÇINKAYA Kadir Gecesinin anlam ve önemini belirtti. İl Müftüsü "Değerli kardeşlerim; Allah'a sonsuz Şükürler olsun bir Kadir Gecesini daha idrak ediyoruz. Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bu geceye izzeti, itibarı, değeri veren Kur'anı Kerimdir. Bu Kadir Gecesinde imanımızı yenilemeliyiz, Kur'an bize ilk defa vahiy oluyormuş gibi anlamaya çalışmalıyız.Kur'anı Kerimi sevap almak için değil, okuyup öğüt almak için okumalıyız bunun sonucunda sevap kazanmalıyız" diyerek herkesin Kadir gecesini kutladı.
        Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman TIRAŞÇI "Bu proğrama katılan kardeşlerimin, hocalarımın Kadir Gecesini tebrik ediyorum. Kadir gecesi biz Müslümanlar için yılın en hayırlı gecesidir, dolayısıyla bu gece bizler Kur'anı Kerimin üzerine yoğunlaşmalıyız tövbe ve dua etmeyi ihmal etmemeliyiz. Bu gece af gecesi" dedi ve okunan hatimlerin duasını yaptılar.
Eller semaya samimimi dileklerle duaya açıldı.