16.04.2021

HAYIR ÇARŞISI DUALARLA AÇILDI.

TDV Muratpaşa Şubesince Kaleiçi’nde İmaret Camii altında ihtiyaç sahibi vatandaşların faydalanabileceği “Hayır Çarşısı” açıldı.

Muratpaşa İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda, giyim ve temizlik malzemeleri yardımının yapılacağı  “HAYIR ÇARŞISI ”  Antalya İl Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA’ nın yaptığı dualarla açıldı.

Açılış programına Antalya İL Müftüsü Nazif Fethi YALÇINKAYA, İl Müftü yardımcıları Osman DEMİREL, Mustafa ŞİMŞEK, İlçe Müftüsü ve TDV Muratpaşa Şubesi Başkanı Kuddusi UYSAL ile Hayır çarşısı koordinatör görevlileri Halil İbrahim UĞUR, Abdulkadir AKTÜRK, Ülkü AKMEŞE, Hatice AYYILDIZ ve Önder ÖRGÜL katıldılar. İl Müftümüz açılışta, emeği geçen başta İlçe Müftümüze, din görevlilerine ve hayırsever iş adamlarına teşekkür ederek hayır çarşısına il Müftülüğü olarak da destek vereceklerini ifade etti.

Muratpaşa ilçe Müftüsü Kuddusi UYSAL da İlçemizdeki din görevlilerinin tespit ettiği ihtiyaç sahiplerine bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de Hayır Çarşısı vasıtası ile yardımları ulaştırmaya devam edeceklerini belirtti.  Müracaatların TDV Muratpaşa şubesine yapılarak alışveriş limitinin, ihtiyaç sahibinin durumuna göre belirleneceğini aktaran İlçe Müftümüz, Pandemi nedeniyle zor bir süreçten geçiyoruz. İş yerleri kapalı, zor durumda olan vatandaşlarımıza inşallah imkânlar ölçüsünde Hayır merkezinden yararlanacaklardır. Zor günleri birlikte atlatacağız. İhtiyaç sahibi olan kardeşlerimizin din görevlilerimizce tespitlerinin yapılıp onları da mahcup etmeden onlara hizmet etmeyi minnet bilerek, iyilik hâkim olsun düşüncesiyle böyle bir hizmete başlanmış oldu. Murat Paşa’mıza ve Antalya’mıza hayırlı olsun.” dedi. Açılıştan sonra Hayır çarşısı birlikte ziyaret edildi.