15.07.2020

15 Temmuz Şehitlerimizi Unutmadık, Unutmayacağız!

15 Temmuz Şehitlerimizi Hatimler ve Dualar ile yad ettik. Muratpaşa Camisinde öğle namazı öncesi yapılan programda Cami İmamları İrfan KESKİN, Yakup ECDER ve Köksal AKPINAR hocalarımız; 15 Temmuz Şehitleri için Kur’an-ı Kerim, kaside, ilahi ve mevlüt okudular.
İlçe Müftümüz Kuddusi UYUSAL, yapmış olduğu vaaz da dinleyenlere şunları söyledi;
‘’Bundan 4 yıl önce anlamak ve anlatmakta zorlandığımız hain bir darbe girişimi yaşadık. Ülkemizin bütün camilerinde Şehitlerimiz için hatim ve mevlütler okunup, dualar yapılıyor.
Bu gün ile ilgili üç şey söylemek istiyorum.; İlki, Bu milletin içinden çıkıp, Din ve hoşgörü adı altında büyüyen ve daha sonra içinden çıktığı topluma silah doğrultan, tanklar ile saldıran mankurtlaşmış bir örgütü gördük.
İkincisi; Aziz milletimizin bayrağına vatanına ve demokrasiye sahip çıkarak hain kalkışmayı saatler içerisinde bertaraf ettiğine şahit olduk.
Son olarak; Söz konusu vatan olunca, eşini, anne-babasını, çocuklarını geride bırakarak korkusuzca şehadete yürüyen kahramanlarımızı gördük.
Hainler tuzak kurdular ama Allah onların tuzaklarını başlarına geçirdi. Bize düşen aynı ruhla Şehitlerimizin ve Gazilerimizin emanetlerine sahip çıkıp onları unutmamaktır’ dedi.
Bu anlamlı program, İlçe Müftümüzün yapmış olduğu hatim duası ile sona erdi. Namaz sonrası Vakıflar Bölge Müdürlüğünce cemaate ikramlar ve kitap dağıtımı yapıldı.