25.03.2020

YAŞLILARA 'VEFA' GRUBUNA DİN GÖREVLİLERİNDEN DESTEK

Yaşlı İnsanlar toplumun tecrübe çınarları, dünyada rahmet ve bereket, ahirette mağfiret ve cennet vesilesidir.
Muratpaşa Müftülüğü olarak 65 yaş ve üstü yaşlılar ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşları koronavirüsten korumak amacıyla bir dizi faaliyet üstlendi.
Cami İmamlarımız, evlerinden çıkamayan yaşlı ve kronik hastaların, engelli vatandaşların market ihtiyaçlarını gideriyor, faturaları ve diğer ödeme işlemlerini yapıyor, onları düzenli olarak arayıp hal ve hatırlarını soruyor.
Cami İmamlarımız tarafından öncelikle mahalle sakinleri, cemaatleri, öğrenci ve velilerini dahil edecek şekilde WhatsApp grupları kuruldu. Gruplar aracılığıyla kalabalıktan uzak kalma zorunluluğu bulunan bu hassas günlerde camide cemaat oluşturamayan vatandaşlar, ailece evde cemaatle namaz kılmaya, hatim, dua, zikir, tesbihat gibi maneviyatı ayakta tutan ibadetlere teşvik ediliyor. Kısa film ve videolar da dahil olmak üzere, Başkanlık tarafından bu süreçte sunulan her türlü din hizmetinin, oluşturulan WhatsApp grupları aracılığıyla topluma ulaşması sağlanıyor.
Güzel ahlakı ve sonsuz merhameti hayatın her alanına taşımanın daha bir önemli olduğu şu günlerde Millet olarak; "Şimdi yaşlılarımız ve kronik hastalarımız için iyilik seferberliği vaktidir. Şimdi Kuran'ın öğrettiği ahlakı, Peygamberimizin gösterdiği duyarlılığı her zamankinden daha çok yaşamanın ve yaşatmanın vaktidir. Bunun için yanımızda, yakınımızda, mahallemizde ve şehrimizdeki bütün kardeşlerimizi gözetelim. Özellikle yaşlı ve kronik hastalarımızın ihtiyaçlarına yardımcı olalım. Kendilerini arayalım, durumlarını soralım, gönüllerini alalım.
Hiçbirini mahzun ve mahrum bırakmayalım. Bu çerçevede il ve ilçelerimizde kurumlarımızın oluşturduğu komisyonlarda gönüllü olarak yer alalım. Kuran'ı Kerim tilavetlerimiz, dualarımız ve nasihatlerimiz ile milletimize daima umut, sabır, huzur, sükunet ve tevekkül aşılayalım. Değerli kardeşlerim, elbette bu zor zamanlar geçecektir. Ancak asaletle, faziletle, samimiyetle sınavı geçenlerin güzel amelleri ve Rabb'imiz katındaki mükâfatı baki kalacaktır.
Bu doğrultuda Muratpaşa Müftülüğümüzün her kademesinde görev yapan Hocalarımıza ve 90 Bin Camide aynı hassasiyet ile görev yapan Din Görevlisi meslektaşlarımıza, göstermiş oldukları ilgi ve duyarlılık için şimdiden teşekkür ediyoruz.