17.06.2019

''Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun''

Allah’ın bizlere lütfettiği en değerli nimet ve emanetlerden biri de yavrularımızdır. Sevgili Peygamberimiz bizi bu nimetin kıymetini bilmeye ve bu nadide emanete sahip çıkmaya davet eder.  Allah’ın Kitabı’na aşina olan, Allah’ın Resûlü’nü örnek alan, vatanına ve milletine vefa ile bağlanan güzel bir nesil bırakmak hepimizin vazgeçilmez sorumluluğu, çocuklarımızın üzerimizdeki en büyük  hakkıdır.

Ülkemiz genelinde bulunan bütün cami ve Kuran Kurslarında 8 hafta sürecek olan 2019 yılı Yaz Kuran Kursu eğitim ve öğretimi bugün itibariyle başladı.  İlçe Müftülüğümüz, bu anlamlı günde  çocuklarımız ile bir araya gelerek, Yüce Camisinde ve Yenigün Ümran Kız Kur'an Kursunda açılış proğramı gerçeklerştirdi. Program; Cami İmam Hatibi Hasan KOÇ'UN selamlama konuşması ve 4-6 yaş grubu öğrencilerin ezbere Kur'an-ı Kerim, Ezan Duası, ve İstiklal Marşının on kıtasını okumaları ile başladı.

Sonrasında Öğrencilere ve velilere seslenen İlçe Müftümüz Kuddusi UYSAL, şunları söyledi. '' Yavrularımızı bizlere göz aydınlığı kılan Rabbimize hamd ediyor,  'Sizin en hayırlınız Kuranı öğrenen ve öğretendir' diyen Peygamberimize Salat ve selam ediyorum. Sayın İl Müftümüz, İl Müftü Yardımcımız, kıymetli veliler çok değerli yavrularımız hepiniz hoş geldiniz. Bugün camimiz çok daha anlamlı. Camilerimiz bizim yeryüzündeki en Mukaddes mekanlarımız. 17 Haziran itibarıyla Muratpaşa ilçemizde 150  camide, 75 Kur'an Kursunda ve 300 derslikte yaz kursuna gelen yavrularımızı Allah'ın izniyle misafir ederek eğitim ve öğretim vereceğiz. Elhamdülillah müslümanız. Dinimizi ve Peygamberimiz (sav)'in hayatını öğrenmek durumundayız. Birçok şey dışarıdan müdahale ile eğitilebilir, düzeltilebilir ama insana dışarıdan müdahale edilemez. Bu sebeple yavrularımızın gönüllerini fethederek eğiteceğiz.  Öncelikle yavrularınızı bizlere emanet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Emanetiniz, emanetimizdir. Elimizden gelenin fazlasıyla, güçlü ve özverili eğitim kadromuz ile 8 hafta boyunca eğitim ve öğretim vereceğiz. Çocuklardan ve siz velilerden şunları istiyoruz. Sekiz hafta süresince yavrularımızın bu kurslara devam etmelerini sağlamanızı,  Kur'an-ı Kerimi  öğrenmeleri ve son olarak da güzel arkadaşlıklar güzel ahlaklar kazanmalarını istiyoruz. Yavrularımızın ailelerine Vatanına ve milletine hayırlı birer birey olmalarını yüce Rabbimden niyaz ediyorum saygılarımı sevgilerimi sunuyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

Programa katılan İl Müftümüz Osman ARTAN, yapmış olduğu konuşmada şunları dile getirdi.

''  Bizleri yoktan var eden, varlığından haberdar eden Allah'a hamdolsun. Sevgili Peygamberimiz'e salat ve selam olsun. Değerli veliler, Kur'an Kursu hocalarımız ve çok değerli ilçe müftüm; Allah'ın rahmeti bereketi selamı hepinizin üzerine olsun.  Çocuklar bizim hazinelerimiz, çocuklar bizim geleceğimiz. Bizim bu hazinelerimizi, geleceğimizi iyi değerlendirmemiz lazım. Diyanet İşleri Başkanlığı her sene yaz döneminde, 'Camilerimiz çocuk dolsun, ahlakı Kur'an olsun' teması ile yaz Kur'an kursları açıyor. Gerekli dini bilgileri veriyor.  Nasıl ki çocuklarımızın yüzme spor vb. eğitimleri almalarını sağlıyor isek,  dini bakımdan da bilgi almaları çok önemlidir. Nasıl ki  bir kuş tek kanadı ile uçamaz, çocuklarımızın da hem dini hem de dünyevi bilgiler ile donatılması en önemli husustur. Sekiz haftalık süre içerisinde bütün camilerimizde din görevlisi kardeşlerimiz, ilçe müftülerimiz ve bizler, camilerimizde çocuklarımıza bilgiler vermek zorundayız. Bu yaz kursu süresince çocuklarımız İnşallah Kuranı Kerim öğrenecekler. Siz kıymetli veliler çocukları takip ederek kursa devam etmelerini sağlamalı ve  hocalarımız da çocuklarımıza gereken ehemmiyeti ve ciddiyeti göstermeliler.  Din Görevlisi kardeşlerime bu hayırlı çalışmalarında başarılar temenni ediyor, hepinize  sağlık ve afiyetler diliyorum'' dedi. Sonrasında  İl Müftümüz ve minik öğrenciler, hep bir ağızdan  dua yaptılar.  Programa İl Müftü Yardımcısı Melek ALÇIN, Din Görevlileri, Kur'an Kursu öğreticileri, yerel basın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yenigün Ümran Kız Kuran Kursunda yapılan açılış programı;  Bağsaray Cami İmam Hatibi aynı zamanda Kurs dernek Başkanı olan  Ayhan ÇALIŞKAN'IN Kuran tilaveti ile başladı. Kurs yöneticisi Şerife ÖZTÜRK selamlama konuşmaları yaptı.

Yenigün Ümran Kız Kur'an Kursunda yapılan  törene, Muratpaşa İlçe Kaymakamımız, Sayın Sedat Sırrı ARISOY da teşrif ettiler.  İlçe Kaymakamımız öğrenci ve velilere şunları söyledi. '' Evlatlarını böylesine manevi ve anlamlı bir eğitime  yönlendirerek güzel bir işe vesile olan siz kıymetli velileri tebrik ediyorum. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimiz 8 hafta sonra belli bir noktaya gelecekler. Birçoğu ümit ediyorum hafızlık yolunda devam edecek. Çocuklarımıza şunu tavsiye etmek istiyorum. Hayat bir öğrenme sürecidir. Dünyaya geldiğimiz süreden, bu dünyayı terk edinceye kadar öğrenme gayreti içerisinde olacağız.  Hayatınız boyunca önünüze çıkan fırsatları iyi değerlendirmelisiniz. Yaz Kuran Kursunun, sizin hayatınızda önemli bir dönüm noktası olduğu bilinci içerisinde olun. Hayatınız boyunca öğrenme konusunda hep istekli ve arzulu olun. öğrenmek kadar, bilmek kadar keyifli bir şey yoktur. Dini ve manevi değerlerimize sahip çıkmak öğrenmek en temel vazifemiz olsun. Öğretmen, doktor, mühendis, iş insanı olmak ve çevrenize Işık saçmak için var gücünüz ile çabalayın. Bu duygu ve düşünceler ile hepinizi tebrik ediyor velilerimize ve Kurs Hocalarıma teşekkür ediyorum'' diyerek sözlerini tamamladı. Program çeşitli hediyeler, ikramlar ve pasta kesilmesi ile sona erdi.