10.06.2019

Personel Toplantısı Ve Yaz Kuran Kursları Semineri Yapıldı

Haziran ayı personel mutad toplantısı ve Yaz Kuran Kursları Semineri Müftülüğümüz toplantı salonunda, 10.06.2019 Tarihinde İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticilerinin katılımı ile gerçekleşti. Öğleden önce İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlar için, Öğleden sonra ise Kuran Kursu Öğreticileri için seminer düzenlendi.

İmam Hatip Ali AKKAYA'NIN Kur'an tilaveti ile başlayan toplantıda, Şube Müdürü Mustafa POLAT gündeme dair konuları ve Yaz Kuran Kurslarında uyulması gereken usûl ve esasları paylaştı.  Sonrasında kürsüye gelen İlçe Müftümüz Kuddusi UYSAL şunları dile getirdi. '' Kıymetli Hocalarım, Mübarek Ramazan ayını geride bıraktık. Müftülüğümüze bağlı Beş Camimizde hatimle teravih namazı kılındı. Camiler ve Kur'an Kurslarımızda yapılan İftar ve sahur programları ile okunan mukabeleler ile çok şükür dolu dolu bir ramazan geçirdik. Sizlerin eli ile Türkiye Diyanet Vakfına ulaşan Fitre ve Zekatlar; öğrenciler, gençler ve ihtiyaç sahibi kişilere ulaştı. Gayretlerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah 17 Haziran Pazartesi günü Ülke genelinde Yaz Kuran Kurslarımız  başlayacak.  Geçen yıl Ülkemizde 74 bin noktada 113 bin Din Görevlisi ile 3 Milyon çocuğa; Muratpaşa  İlçemizde 8 Bin yavrumuza din eğitimi verildi.  Cami ve Kur'an Şuurunu evlatlarımıza iyi öğretmemiz gerekiyor. Yaz Kursları süresince, Kur'an  eğitiminin yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile  bu süreci daha eğlenceli  hale getirmeliyiz. Camilerimizde imkan dahilinde çocuk kitaplığı oluşturarak,  yavrularımıza okuma alışkanlığı kazandıralım.  Yaz Kur'an Kursu süresince sizlere başarılar diliyor emek ve gayretlerinizden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum'' dedi.  İlçe Müftümüz;  emekli olan  Molla Mehmet Cami İmam Hatibi Veli ŞAHİN'E plaket takdim ederek, hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Toplantıya teşrif eden  İl Müftüsü  Osman ARTAN şunları söyledi. ''Arkadaşlar öncelikle hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun.  Faaliyetlerle dolu bir Ramazan ayı geçirdik. emek ve gayretlerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Din görevlisi olmak zor bir iş. Ramazan ayı bitti, yaz kursları başladı. Anne-babanız eşiniz dostunuz sizleri görmek, tatil yapmak isteyecektir.  Yaz Kuran Kurslarında çocuklara yapacağımız muamelede şunları düşünmeliyiz. Bu çocuğun cami ile olan ilişkisi benim elimde. Bu çocuklar beni rol alacak diyerek; konuşma, giyim kuşam, hal ve hareketlerimiz ile onlara iyi örnek olmalıyız. Camiye gelen çocukları seviyelerine göre ayırarak uygun eğitim vermeliyiz.  Küçük yaşlarda camilerde alınan din eğitimi, uzun yıllar unutulmuyor. Bugün doktor mühendis olanlar din eğiti aldıkları köy hocasını hala hatırlıyor. Küçük yaşta verilen bilgi, mermer üzerine yazılan bilgi gibidir. Bu itibar ile sizlere Yaz Kuran Kurslarında başarılar diliyorum, Allah'a emanet olunuz'' diyerek sözlerini tamamladı.

Kepez Müftülüğünde görevli İmam Hatip İsmail KASIM ve Kuran Kursu öğreticisi Halime KARAKUŞ tarafından, Din Görevlilerine,  Yaz Kuran Kursu Eğitim semineri verilmesi ile toplantı sona erdi.