29.05.2019

Yenigün Ümran Kız Kuran Kursu Hafızlığa Başlama Merasimi

Müftülüğümüze bağlı Yenigün Ümran Yatılı  Kız Kur'an Kursumuzda; Hafızlığa hazırlık sınıfını başarı ile tamamlayan hafız adayı 38  öğrenci için, Antalya Anadolu İHL konferans salonunda merasim yapıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Muratpaşa Cami İmam Hatibi Hafız İrfan KESKİN'İN Kur'an tilaveti ile başlayan programda, Kurs yöneticisi Şerife ÖZTÜRK açılış konuşması yaptı.

İlçe Müftümüz Kuddusi  UYSAL, yapmış olduğu konuşmada;  ' Kur'an-ı Kerim, hayatımıza yön veren, dünyada en çok okunan, satır satır ezberlenen ve kıyamete kadar korunacağı vahyedilen yüce bir kitaptır. Kur'an, rahmet ve bereket kaynağıdır, mutlu bir hayatın reçetesi ve rehberidir. Hafız olmak, Allah'ın yeryüzünde insana bahşettiği en büyük şereflerden biridir. O'nun kelamını gönüllerine nakşeden hafızlarımız ise, başlangıcı Allah Resûlüne (sav) dayanan, O'nun teşvikiyle nesilden nesil'e devam eden, bu mukaddes emaneti omuzlayarak yarınlara taşımak için büyük sorumluluk alan hayırlı insandır. Hafızlık Kur'an kurslarımız bu kadim geleneği devam ettirmekte son derece önemli bir vazifeyi yerine getirmektedir. Bu yolda  siz kıymetli öğrencilere başarılar diliyorum. Programa teşrif eden katılımcılara şükranlarımı arz ediyorum' dedi.

Sonrasında kürsüye gelen  İl Müftüsü Osman ARTAN;  Bizleri Ramazan ayına eriştiren Allah'a hamdolsun. Kur'anı Kerim-i yaşayarak, bizlere örnek olan Peygamberimize salat ve selam olsun. Çok değerli Hazirun!  Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem ateşinden kurtuluş olan birayı yaşamaktayız. Allah Rasulü Kadir gecesini Ramazan'ın son on gününde aramamızı istemektedir. İçerisinde bulunduğumuz bu günlerin Kadir olmasını ümit ederek Yenigün Ümran Kız Kur'an Kursumuzda 38 öğrencimizin Kuran'ı Kerim'i ezberlemek niyetine şahitlik etmek için burada bulunuyoruz. Hafızlık kolay değil.  Antalya'da  hafızlığa çalışan 686 öğrenci,  22  yatılı Kur'an Kursu var.  Bu kurslar içerisinde Ümran Kuran Kursunun yeri farklıdır Antalya'da ilk defa kız yatılı Kur'an Kursumuz burasıdır Ayrıca İmam Hatip Lisesi bünyesinde hafızlık eğitimi veren projemiz var. Okulumuz ve  gayretinden dolayı okul müdürümüze de teşekkür ederim. Hafızlık şu yönüyle çok önemli. Cebrail aleyhisselam'ın Hz Peygamber'e vahyettiği Kuranı Kerimi  zihninde taşıyor aynı zamanda o Kur'an ile yaşıyor, çevresine nur ve ışık saçıyor.  Hafızların değerini bilmek, hafızlığa teşvik etmek gerekir hafızlık kolay iş değil.  Bu uğurda mücadele veren yavrularımıza Allah'tan zihin açıklığı diliyorum. Yavrularımızı yetiştiren hocalarıma da teşekkür ederim' diyerek sözlerini tamamladı.

Hafız adayı öğrenciler;  İlahiler söyleyip, hafızlığın başlangıcı olan  sayfayı ezbere okudular.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın;  Ramazan ve İnfak konulu  resim ve  kompozisyon dalında düzenlemiş olduğu yarışmada dereceye giren öğrencilere, çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verildi.

Düzenlenen programa İl Müftüsü Osman ARTAN, Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kemal ÖNDER,  İl Müftü Yardımcısı Melek ALÇIN, İlçe Müftümüz Kuddusi UYSAL, Kepez İlçe Müftüsü Metin ARCAKLIOĞLU,  Antalya İHL Müdürü Osman MUSARA,  Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yunus YÜKSEL, Mevlana İHL Müdürü Murat ALİŞ, Kuran Kursu Öğreticileri, Din Görevlileri  ve veliler katıldı.  Ümran Kur'an Kursu Dernek başkanı Ayhan ÇALIŞKAN'IN kapanış konuşmaları ve Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kemal ÖNDER'İN yapmış olduğu dua ile program sona erdi.