28.05.2019

Gençlerle İftar ve İftihar Vakti

Müftülüğümüz ve  KYK Yurtlarında görev yapmakta olan Manevi danışmanlarımızın ortaklığı ile düzenlenen iftar programında; Üniversite öğrencisi 70 genç ile aynı sofrayı paylaştık.

'Gençlerle İftar Saati'

27 Mayıs 2019 Pazartesi  günü; Birlik, beraberlik, paylaşma ve infak konularının canlı tutulması için gençlerimiz ile aynı sofrada buluşup birlikte İftar edildi.  Müftülüğümüz, KYK Manevi Rehberleri ve Gençlik Koordinatörlüğünce organize edilen programa; İlçe Müftümüz, Şube Müdürü, öğrenciler, İl ve İlçe Gençlik Koordinatörü, din görevlileri ve İl Müftülüğü Musiki Korosu katıldı. Şube Müdürü Mustafa POLAT, selamlama konuşması yaptı. İl Gençlik Koordinatörü Zafer ALTINTAŞ iftar duası yaptı.

Enderun Usulü Teravih...

İftar programı sonrası hep birlikte Antalya'nın sembolü Tarihi  Yivli Minare Camisine geçen öğrenciler;   'Enderun usulü'  teravih namazı kıldılar.  Gençler, musiki korosunun her dört rekatta bir değişik makamları icra ederek söylediği ilahiler ile de ilk defa böyle bir usulü görmüş oldular.

'Karatay Medresesinde Sohbet'

Teravih namazı ardından, Tarihi Karatay Medresesinde devam eden programda; Yivli Minare Cami İmam Hatibi Abdulkadir AKTÜRK tarafından öğrencilere, Kaleiçi tarihçesini anlatan bir sunum gerçekleştirildi.

İlçe Müftümüz Kuddusi UYSAL yapmış olduğu konuşmada şunları dile getirdi.  Gençlere her zaman güvenen, onları en önemli ve kritik vazifelere getiren Peygamber efendimize salat ve selam olsun. Sizlere Allah Rasulünün bir hadisini aktarmak istiyorum: Peygamber Efendimiz ( s.a.v ) buyurdular ki.

Öyle bir zaman gelecek ki.
Aç insanların yemek kabına üşüştüğü gibi, kafirler sizin üzerinize üşüşecekler.
Sahabe:. Ya Rasulallah, o zaman sayımız azmı olacak? Derler.
Efendimiz ( s.a.v ) Hayır, çok olacaksınız ama sizin çokluğunuz su üzerindeki saman çöpünün çokluğu gibi olacak, ağırlığınız olnayacak. Birde vehm hastalığına yakalanacaksınız.
Sahabeler:. Vehm hastalığı nedir ? Diye sorar.
Efendimiz ( s.a.v ) “Dünyayı çok seveceksiniz, Ahireti unutacaksınız. “Buyurdular.

( Ebu Davut, Melâhim-5(4297).

Biz gençlerimize şunu söylüyoruz; Doktor, mühendis veya öğretmen olabilirsiniz. En önemlisi önce insan olabilmek ve dünya ahiret dengesini bozmadan yaşayabilmektir.

Bugün sizlerle tarihi Yivli Minare Camisinde buluştuk.  Bizim medeniyetimizde cami demek; iki ayrılmaz bütün olan İmanımızın, İlim ve irfanın beslendiği kaynaklardır.

Bu anlamlı günde davetimize icabet eden siz değerli gençlere, programı organize eden hocalarıma ve gönüllerimizde hoş sedalar bırakan Musiki korosuna teşekkür ederim diyerek sözlerini tamamladı.

Program, ikramlar ve Musiki korosunun söylediği ezgiler ile sona erdi.