26.01.2023

İlçe Müftümüzden Regaip Kandili Mesajı

Manevi hayatımızda çok özel bir yeri olan mübarek üç aylara ve bu akşam idrak edeceğimiz Regaib Kandiline bir kez daha sıhhatle bizleri ulaştıran Rabbimize hamdolsun.  Kandil geceleri bizi hayatın tüm koşturmacalarından şefkatle çekerek, kalp huzuru ve gönül dinginliğine taşıyan bu ulvi gece, biz inananlar için fırsat ve rahmet mevsimidir. Arzu ve isteklerimizi gözden geçirerek rağbetlerimizin yalnızca Rabbimizin rızasına yönelik olması gerektiğini hatırlatan bereket zamanı, yanıp kavrulan çöle düşen yağmur misali hayattır. Regaib Kandili de “üç aylar” olarak bilinen rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan manevîyât mevsimine girdiğimizin ilk habercisidir

Bu nedenle, Kur’an-ı Kerim tilaveti, dua ve ibadetlerle geçireceğimiz bu gecede kalplerimizi her türlü kötü duygularından arındıralım ki, gönüllerimiz huzur ve sükun bulsun. Yüreklerimiz iman nuruyla dolsun ki kurtuluşa erelim. Ahdimizi bir kez daha yenileyelim ki, elest bezminde ki misakımız kuvvetlenmiş, Allah’a verdiğimiz sözü tutmuş olalım.  Rağbetimiz yalnızca Allah’a olsun ki her gecemiz Regaib olsun.  Bu gece hep birlikte Sevgili Peygamberimizin (sas) şu duasını; “Allah’ım! (Ülkemizde ve dünyada yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimiz içi) Recep ve Şaban ayını mübarek kıl ve Ramazan ayının bereketli mevsimine kavuşmayı bizlere nasip eyle!” şeklinde yapalım ki kurtuluşa erelim.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandil’ini tebrik ediyor; rahmet ve mağfiret ikliminin, tüm insanlığı kuşatmasını, barış ve huzura vesile olmasını, bu mübarek günlerde yapacağımız dua ve ibadetlerimizin kabul olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

İshak GÖKSEL

Muratpaşa İlçe Müftüsü