02.12.2022

BED-İ BESMELE' HEYECANI

Muratpaşa İlçe Müftülüğümüze bağlı Elif Kuran Kursu Ve Abdullah TOKUÇ 4-6 yaş Kur’an kursunda eğitim gören 140 öğrenci için “Bed-i Besmele” programı düzenlendi. Düzenlenen programa İl müftü yardımcısı, Şeyda Emine YILMAZ, İlçe Müftümüz İshak GÖKSEL, Kur’an Kursu hocalarımız din görevlilerimiz, Öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı

Bir Osmanlı geleneğini sürdürdüklerini ifade eden İlçe Müftüsü İshak GÖKSEL şunları kaydetti: "Osmanlı Devleti'nde mekteplerde dini bilgileri öğrenmek için ilk aşama Besmele’yi öğrenmekti. Besmele'yi öğrenen ve 4-5 yaşına gelen çocuklara yönelik düzenlenen bu törene 'Bed-i Besmele' denilirdi. Bu tören sırasında çocuklar bayramlık elbiselerini giyer, halk içinde gezerlerdi. Okunan dualara ‘amin’ denildiği için de bu çocuklara ‘amin alayı’ denilirdi. İlçe Müftülüğü olarak bizler de Muratpaşa İlçe Müftülüğümüze bağlı Elif Kuran Kursu Ve Abdullah TOKUÇ 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursundaki yavrularımızın duygularına ortak olmaya gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda Bed-i Besmele törenimizi gerçekleştirdik. Törenimizde Kur’an’ın izinde, bayrağımızın gölgesinde vatanımıza sahip çıkalım diyerek Kur’an, bayrak, vatan gibi değerlerimizi çocuklarımıza anlattık.

Bed-i Besmele Töreni gerçekleştirilen, Kuran tilâvetleri, miniklerin semazen gösterisi, kukla gösterisi, ilahi gösterileri tiyatro gösterileri, Hadis-i Şerif okuma ve şiir dinletileri ile son buldu.