15.06.2022

Yaz Kuran Kursları Eğitim Semineri yapıldı

Muratpaşa İlçe Müftülüğü, İmam Hatip ve müezzin kayyımlara öğreticilerine yönelik "Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri" düzenledi.

Muratpaşa İlçe Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları kapsamında İmam hatiplere yönelik seminer düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Yaz Kur’an Kursları seminerine katılan Yeni Sülemiş Camii imam hatibi Salih Yılmaz, seminerde verilen bilgileri imam hatiplerimize aktardı.

Seminerde, Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları çerçevesinde, Yaz Kur'an Kurslarına kayıtların nasıl yapılacağı, 2021 Yılı Yaz Kur’an Kursu Raporları sonucunda yapılacak eğitimin niteliğinin ve niceliğinin artırılması için nasıl faaliyetler yapılabileceği, eğitim öğretimde ne gibi program ve materyallerden istifade edilebileceği,  sınıf yönetimi, ergenlerde sosyal medya bağımlılığı, din eğitiminde eğitici oyunlar ve drama gibi konular anlatıldı

Ayrıca görevlilere Antalya Orman İşletme Müdür yardımcısı Ogan SÖZEN orman yangılarıyla etkin mücadele nasıl yapılır konusunda seminer verdi.

Ogan SÖZEN: Muratpaşada görev yapan imam ve müezzinlere temel yangın eğitimi ve önleme yöntemleri konularında, orman yangınlarıyla mücadele, alınan önlemler anlatılarak imamlara, orman yangınları ve yangınla mücadele konusunda neler yapılması gerektiğini anlattı. Yangın konusunda yapılması gerekenleri vatandaşımıza anlatılarak bilinçlendirme konusunda destek istedi.