18.10.2021

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMI BÜYÜK BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI  AÇILIŞ PROGRAMI BÜYÜK BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Mevlid-i Nebi Haftasının açılışı , her yıl olduğu gibi bu yılda coşkulu bir katılımla Muratpaşa Camimizde büyük bir organizasyon ile gerçekleştirildi.

Muratpaşa Cami’nin bahçesinde düzenlenen programa,  İl Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, Emekli İl Müftüleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü - Abdullah Çalışkan, Muratpaşa Belediye Başkan yardımcısı Hüseyin Sarı, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftümüz  Kuddusi UYSAL Kur’an Kursu Öğreticileri ve Cami Görevlileri ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Program, Muratpaşa Camii İmam Hatibi İrfan Keskin’in Kur’an Tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Muratpaşa İlçe Müftüsü UYSAL, “ Mevlid-i Nebi coşkusunun tatlı  bir heyecanını yaşandığını, Milletimizin Peygamber sevgisinin çok özel olduğunu, Her türlü kıyasın üstünde olduğunu dile getirerek, sadece bir hırkası, O’ndan bir hatıra var diye  hürmeten asırlardır Topkapı Sarayında Hırka-i Saadet Dairesinde Kur’an Okuttuğunu, Anadolu’nun bir çok yerinde Demiryolu yok iken.. Medine’ye kadar 1907 yılında demiryolu yaptığını, Ordusuna Peygamberinden yola çıkarak Mehmetçik dediğini, Evlatlarına O’nun ve Ehli Beytinin isimlerini koyarak O’nun sevgisini yaşayan yaşatan bir millet olduğunu bildirerek, bu yıl Vefanın en çok yakıştığı Sevgili Peygamberimizin Rabbimize, Ailesine İnsanlığa ve kainata vefasının konuşulacağını belirterek, Haftanın Peygamberimizi daha iyi anlamamıza ve örnekliğini hayatımıza taşımamıza vesile olması dileklerini bildirdi ve  katılımcılara teşekkür etti.

Ardından kürsüye gelen İl Müftümüz Nazif Fethi YALÇINKAYA, yapmış olduğu konuşmada. “Kur'an'ı yaşayan, örnek olan, rehber olan Hz Muhammed Mustafa SAV.’in veladetinin yıldönümü vesilesiyle Mevlid-i Nebi haftası boyunca Allah Resulü'nün ahlakını, güzelliğini, onun yaşadığı dönemi anlatmaya çalışacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımızca her sene bir konu tespit ediliyor. O tema çerçevesinde çalışmalar devam ediyor." dedi.

Bu sene  "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konusunu ele alacaklarını belirten Müftü YALÇINKAYA, "İçinde yaşadığımız çağda unutulmaya yüz tutan vefa konusunu, Peygamber Efendimizin örnekliğinde yeniden hatırlayacağız, tefekkür edeceğiz." dedi.

Programda Muratpaşa Müftülüğü Elif Kur’an Kursu, Cemile Durmaz Kur’an Kursu, Fatma Nur Çelik Kur’an Kursu ve İsmet Yüce Kur’an Kursu 4-6 yaş minik öğrencilerin sergilemiş oldukları gösteriler ve etkinlikler izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Hz Hatice Kur’an Kursu öğrencisi Ayşe Humeyra YAZICI’nın şiiri ve arkasından İl Müftülüğü  Dini Musiki korosunun seslendirdiği İlahi ve kasidelerle özel anlar yaşandı.

Program Vefanın gereği Emekli İl Müftülerine yapılan çiçek takdimi ve akabinde tüm katılımcılara yemek ikramı ile sona erdi.