***Denizyaka Mahallesi Camii’nin Yıkılan Minaresi Yeniden Yapılıyor***
İlçemizde geçtiğimiz günlerde meydana gelen hortum nedeniyle yıkılan Denizyaka Mahalle Camii’nin minaresinin yeniden yapılması amacıyla temel atma programı düzenlendi.
İlçemizde kış aylarında denizden karaya doğru ilerleyen hortum, Denizyaka Mahallesi’nde büyük çaplı hasara neden olmuştu. Şiddetli rüzgârın etkisiyle çok sayıda ev, sera ve tarım alanı zarar görürken, mahallede bulunan Denizyaka Mahalle Camii de afetten olumsuz etkilenmişti.
Afetin ardından Manavgat İlçe Müftülüğümüz, ilgili kurumlarımız ve mahalle halkının destekleriyle cami ve müştemilatında meydana gelen yıkım ve hasarların giderilmesi için hemen çalışma başlatılmıştı.
Bu kapsamda yıkılan minarenin yeniden yapılması amacıyla temel atma programı düzenlendi. Programda İlçe Müftümüz Abdullah Eroğlu tarafından yapılan dua ile yeni minarenin temeli atıldı.
Minarenin en kısa sürede tamamlanması temennisinde bulunan İlçe Müftümüz Abdullah Eroğlu, minarenin yapımını üstlenen hayırsever Akay Okudur’a, Camideki hasarın giderilme sürecine katkı sunan Denizyaka Mahalle Muhtarı Şener Eren başta olmak üzere mahalle sakinlerine, hayırsever vatandaşlara ve destek sağlayan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkürlerini ifade etti.
Temel atma töreni iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.
#Manavgat