06.07.2023

İlçemize Gelen Rus Vatandaş Daria DZAHAFAROVA İslamı Seçerek Müslüman Oldu

İlçemize gelen Rusya Vatandaşı Darıa DZAHAFAROVA İslamı seçerek Müslüman oldu. 22 yaşında Müslüman olmak isteyen Darıa DZAHAFAROVA için, Kumluca Müftülüğümüzde ihtida töreni düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasiminde İlçe Müftü V. Ayhan AKAR tarafından İslamiyet hakkında Darıa DZAHAFAROVA'ya bilgiler verildi.

İlçe Müftümüz AKAR'ın konuşmasının ardından DZAHAFAROVA , Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. İsmini de değiştirmek isteyen Darıa DZAHAFAROVA, Derya ismini aldı. İlçe Müftümüz AKAR, İslamı seçerek Müslüman olmasından dolayı kendisini tebrik ederek, İhtida Belgesini ve Diyanet İşleri Başkanlığımızca hazırlanan Rusça mealli Kur'an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin Hayatı ve İslam Dini Hakkında bilgiler içeren çeşitli kitaplar hediye etti. İlçe Müftümüzün duasıyla merasim sona erdi.