03.11.2022

Kumluca İlçe Müftülüğünden "Deprem ve Tahliye Tatbikatı"

Kumluca İlçe Müftülüğünden 'Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı'

'2022 Afet Tatbikat Yılı' kapsamında  İçişleri Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı', Kumluca’da da Müftülük Hizmet binası ile tüm kurslarımızda gerçekleştirildi.

Tatbikatta binada bulunan tüm personel çalan siren ile birlikte “Çök Kapan Tutun” kuralını başarı ile uyguladı.

Ardından çalan düdük ile ise AFAD görevlilerinin koordinesinde binadan hızla uzaklaşarak müftülük bahçesinde oluşturulan acil durum toplanma bölgesinde toplandı.

Ayrıca Kur'an Kurslarımızda da icra edilen tatbikat tüm kurslarımız tarafından özenle yerine getirilmeye çalışıldı.

Afetlere karşı hazırlıklı olma çalışmalarının devam edeceği bildirilen tatbikat günü başarılı bir şekilde tamamlandı.