17.03.2022

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Çevrimiçi Programı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile online olarak gerçekleştirilen programıza İl Müftü Yardımcımız Şeyda Emine YILMAZ konuşmacı olarak katıldılar.

Moderatörlüğünü ADRB Vaizimiz Nebile ESEN'in yaptığı programa, Öğreticilerimizden Fatma IŞIK'ın açılış tilaveti ile başlandı.

İl Müftü Yardımcımız Şeyda Emine YILMAZ konuşmalarında; "Değişen Dünyada Kadın Olmak" çerçevesinde ele aldığı kadının toplumdaki yeri, tarihte farklı toplumlarda kadına bakış, kadının üstlendiği roller ve günümüzde sorumluluk-hak dengesi bağlamında konulara temaslarda bulundu.
Ayrıca konuşmalarında İslam'ın kadına verdiği değerin öneminin de altını çizen YILMAZ, bu özel günde kadınlarla beraber program yapmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek konuşmasını bitirdi.

Ayrıca programımızda öğreticilerimizden Hamide HACIALİOĞULLARI'nın da söylemiş olduğu ilahi sonrasında yaklaşık 60 kişinin iştirak ettiği programımız sona erdi.