21.12.2017

Hac Kayıtları

Hac Ön Kayıt İşlemleri” 21 Aralık – 29 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İlk defa kayıt yaptıracak vatandaşların Diyanet İşleri Başkanlığınca anlaşmalı bankalara (Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Halkbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans, VakıfBank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım) 20 TL ön kayıt ücreti yatırması gerekecek.Hac kayıtları T.C. kimlik numarası ile yapılacak olup, yabancı uyruklu olanların kayıtları alınmayacak. Hac kaydı yaptıracak vatandaşlar elektronik ortamda http://hac.diyanet.gov.tr adresinde gerekli bilgileri doldurarak veya il/ilçe müftülüklerine bizzat müracaat ederek form doldurmak suretiyle “Oda Tercihli” veya “Otel” konaklama türlerinden birini ve varsa hac kurasına birlikte katılmak istediği kişileri belirterek kayıtlarını yaptıracaklardır.Daha önceki yıllarda hac kaydı olup 2017 hac kurasında kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri 21-29 aralık 2017 tarihleri arasında otomatik olarak yenilenecektir.  Mevcut kayıtları Diyanet İşleri Başkanlığınca yenilenen vatandaşlardan herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. Mevcut kayıtlarında herhangi bir değişiklik talebinde bulunanların (hacca gideceği kişiler, konaklama türü vb.) ise, ilgili güncelleme işlemleri için 21-29 aralık 2017 tarihleri arasında il veya ilçe müftülüklerine bizzat müracaat etmeleri gerekmektedir.