11.01.2024

İlçe Müftümüz Orhan İmamoğlundan Regaip Kandili Mesajı.

İlçe Müftümüz Orhan İmamoğlundan Regaip Kandili mesajı.
Regaip Kandili'nin, bedenini ve ruhunu uyanık bırakanlara ikramların, ihsanların, bağışların bollaştığı bir gecedir.Böyle günler ve gecelerin insanlar için birer fırsattır.
Regaip gecelerinde dua etmek, tövbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibadetlerle geçirmek gerek. Hatimlerle, mevlitlerle, salat ve selamlarla beraberce gönlümüzü tezkiye ettiğimiz, temize çıkarmaya gayret gösterdiğimiz gecelerdir. Bu geceler birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin en ulvi seviyeye çıktığı mübarek gecelerdir. Aynı dine inanmış, aynı duygularla, milli ve manevi değerlerle yoğrulmuş olan bizlerin birbirimizi hatırlamamızda en önemli zaman dilimlerinin başında gelmektedir.
Bu vesile ile Regaib kandilinin başta Filistinin işgali olmak olmak üzere dünyanın değişik coğrafyalarında zulüm altında ve sıkıntı içerisinde olan kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını yüce Mevlamızdan temenni ediyor, Aziz milletimizin ve Alemi İslam’ın Regaib kandilini tebrik ediyorum.
Orhan İMAMOĞLU
Konyaaltı İlçe Müftüsü