22.10.2020

Konyaaltı İlçe Müftülüğümüzce AİLEM İÇİN OKUYORUM Projesi Başlatıldı

2020 yılında küresel boyutta yaşanılan Covid-19 sebebiyle büyük ve evrensel bir kriz döneminden geçilmektedir. Tüm dünyayı sarsan bu salgın, insanları fizikî ve ruhî açıdan olumsuz etkilemektedir. Böyle bir dönemde aile bireylerinin ruh sağlığını desteklenerek psikolojik iyilik hali ve dayanıklılığının artırılmasında manevî değerlerimizin katkısı yadsınamaz bir gerçektir. Dolayısıyla bu süreçte vatandaşlarımıza, sahih dinî referanslar ışığında manevî destek hizmeti sunmanın gerekliliği aşikârdır.

Pandemi sürecinde insanların evde kalma süresinin uzaması yüz yüze eğitimleri aksatmış ve uzaktan eğitimi zorunlu kılmıştır. Bu bağlamda sürecin sağlıkla atlatılabilmesi, aileyi ayakta tutan değerlerin canlı tutulmasını sağlamak amacıyla  “Ailem İçin Okuyorum Projesi” uygulanması planlanmıştır.

Konyaaltı İlçe Müftülüğümüzce Kur'an Kursu Öğreticileri ve kursiyerlerine yönelik Başkanlığımız ve TDV Yayınları arasından seçilen kitapların okunmasına yönelik "Ailem İçin Okuyorum" projesi başladı. İlçemizde daha bilgili ve daha bilinçli ailelerin tesisi hedeflenerek başlatılan projemiz bir yıl süresince devam edecektir. İlçe Müftümüz Orhan İMAMOĞLU'nun teşvikleriyle başladığımız proje Antalaya İl Müftülüğümüzce de uygun görülerek İl Müftümüz Osman ARTAN'ın tensipleriyle Antalya geneli uygulanmaya başlanmıştır. Projemiz İlçe Müftülüğümüz sosyal medya hesaplarından takip edilebilecektir.