29.11.2018

KEPEZ'DE TAÇ MERASİMİ

Antalya Kepez İlçe Müftülüğü tarafından Hafızlıklarını tamamlayan 28 Hafız’a Atatürk Kültür Merkezinde Taç Giyme töreni düzenlendi.

Antalya/Kepez Yatılı Merkez Kız Kuran Kursu'ndan mezun olan 28 kız öğrenci için diploma ve taç merasimi düzenlendi.

Düzenlenen törene Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Müftü Yardımcıları Osman Demirel, Melek Alçın, Aksu İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan, Döşemealtı İlçe Müftüsü Kadir Koçak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bahattin Bayraktar, aynı zamanda Hafız babası olan Antalya Platformu Başkanı Metin Doğan, Hafızların aileleri ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İlk olarak açılış konuşmasını yapmak üzere İl Müftü Yardımcısı aynı zamanda Kepez İlçe Müftü Vekili Mustafa ŞİMŞEK kürsüye geldi. Müftü Şimşek yaptığı konuşmada hafız olmak çok uzun ve zor bir iştir. Bu yavrularımız bu zoru başararak hafızlıklarını tamamladılar. İlk olarak kendilerini, öğretmenlerini ve kızlarını hafız olma yolunda destekleyen anne-babalarını kutluyorum. Bizleri Kur’an Kurslarımızda ve Müftülüğümüzün hizmetlerinde her daim destekleyen İl Müftümüz Osman ARTAN ve Kepez Belediye Başkanımız Hakan TÜTÜNCÜ beye çok teşekkür ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.  Kepez ilçe Müftü Vekili Mustafa ŞİMŞEK’ten sonra kürsüye gelen Kepez Belediye Başkanı da yaptığı konuşmada hafızlarımızı, ailelerini ve hocalarını kutluyorum. Kepez belediyesi olarak her zaman Müftülüğümüzün ve Kur’an kurslarımızın hizmetindeyiz dedi. Son olarak kürsüye gelen Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN yaptığı konuşmada şunları söyledi.

Kepez İlçe Müftülüğümüz bünyesinde hizmet veren Merkez Kur’an Kursumuzda yapılan eğitimle 28 kızımız hafızlıklarını tamamladıkları için taç giyme töreni tertip ettik. Bu evlatlarımızın zoru başardı. Bir şehirde, bir ilçede, beldede eğer hafız yetişmiyor ise, ezan okunmuyorsa, o bölgenin bütün insanları vebal altındadır. Vefat eden bir kimsenin cenaze namazını hiç kimse kılmıyor ise bundan herkes sorumludur. Ama eğer bir bölgede ezan okunuyor, cenaze namazını kılan birkaç kişi var ise, hafızlığını yapan birkaç kardeşimiz kendisini bu işi yapmaya, ömrünü bu işi yapmaya adamış ise, o zaman o ilin, o ilçenin bütün insanları bundan dolayı vebalden kurtulmuş olacak ve geriye dönüp şunu söyleyeceğiz: Allah Razı olsun, iyi ki hafızlık yaptınız da bizi de bu vebalden kurtardınız.

Hafızlığı yapan kızlarımıza, onların anne ve babalarına teşekkür ediyorum. Allah Razı olsun ömrünü hafızlık yapmak gibi kutlu bir davaya adamış yavrularımızdan. Hafızlarımıza teşekkür ediyoruz ki bizleri bu vebalden kurtardılar. Kur'an Kursları huzurun teminatı, kardeşliğin simgesidir.  Yıldızlar Gökyüzünü, Hafızlar Yeryüzünü süsler. Her daim yolunuz ve bahtınız açık, ömrünüz hayırlı ve uzun olsun,  dedi. Yapılan konuşmaların ardından hafızlara taçları giydirildi