27.11.2018

YETİM KARDEŞLERİMİZLE AFYON GEZİSİ

Müftülüğümüz tarafından 2015 yılında hayata geçirilen “Yetim Kardeşim Projesi” kapsamında 17-18 Kasım 2018 tarihlerinde Afyon kaplıca gezisi düzenlendi. Müftü Vekilimiz Mustafa ŞİMŞEK’in koordinesinde düzenlenen geziye Müftülüğümüz Yetim Kardeş Projesi Koordinatörü Abdülkadir KEKEÇ, Kur’an Kursu Öğreticileri ile Yetim Kardeşlerimiz katıldılar. Düzenlenen Afyon gezimizde Yetim kardeşlerimiz ile Kaplıca otelde şifalı havuzlara girildi, Afyon İlinin tarihi ve turistik yerlerinden olan . Afyon Kalesi, Tarihi Ulu Camii, Mevlevî Camii, Afyon Müzesi,  İmaret Camii ve şehir gezisi yapılarak yetkililerden tarihi mekânlar ile ilgili bilgiler alındı. Yapılan gezi boyunca yetim kardeşlerimiz ve anneleri birbirleriyle tanışma ve kaynaşma fırsatı buldular.

Müftülüğümüz tarafından hayata geçirilen “Yetim Kardeşim Projesi” hakkında  Müftü Vekilimiz  Mustafa ŞİMŞEK yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Bizler gözlemlerimizden şu sonuca vardık. Çocuklarımıza sadece maddi yardım değil, moral ve motivasyonlarını yüksek tutacak faaliyetlerde yapmalıyız. Bu bağlamda, memleketimizin değişik güzel ve tarihi mekânlarını ziyaret ederek değişik yerleri tanıma ve değişik insanlarla tanışma imkânı meydana getirerek dertlerinden uzaklaştırma ve morallerini yüksek tutmamız gerekmektedir. Unutmayalım ki peygamberimiz (SAV) de yetimdi. Bir kanadı kırık olan bu yavrularımızın diğer kanadı biz olalım diyerek Hz. Mevlana’nın "Ayni dili konuşan değil aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır "Sözüyle dertlerine ortak olmak için yola çıktık.  Bu etkinlikleri yaparken kesinlikle herhangi bir beklentimiz olmamıştır. Yaptığımız faaliyetler sonunda kardeşlerimizin gözündeki mutluluk ve sevinç pırıltılarını görmek bizler için yeterli olmaktadır. Bu bağlamda önümüzdeki günlerde de "Hz. Peygamberde bir yetimdi" adı altında yetim kardeşlerimize seminer ve konuşma faaliyeti yapmayı planlamaktayız.

Daha önceki yıllarda da yapmış olduğumuz bazı faaliyetler ise şunlar.  2015 yılında beş kişilik bir komisyon oluşturarak Kepez ilçe sınırları içerisinde ikamet eden yetim kardeşlerimizin isim listesini oluşturduk. Bu çalışmamız neticesinde 4 ila 18 yaş arasında olan 100 kardeşimize ulaştık. İlk etapta çocuklarımızı tanımak amacıyla yemekli tanışma toplantısı yaptık. 2016 yılında toplam 100 çocuğumuza ücretsiz diyanet dergisi ve çocuk dergisi aboneliği sağladık. 2018 yılı Nisan ayı içerisinde Konya Mevlana gezisi tertip ettik. Toplam da 45 kişi ile Mevlana ve Konya şehir turu yaparak tanışma ve dostlukların artması sağlandı. Mayıs ayında düzler çamı Mesire alanında Hıdır Ellez piknik programı yapılarak kaynaşmayı devam ettirdik. Bu programda oyunlar, yarışmalar yapıldı, şiirler okundu beceriler sergilendi yarışmalara katılan herkese çeşitli hediyeler verildi. Düzenli bir şekilde her yılın başında kışlık giyim yardımı, ramazan ayında gıda yardımı, eğitim öğretim yılı başlarında eğitim ve kırtasiye yardımı Türkiye Diyanet Vakfı Kepez Şubemiz tarafından bu kardeşlerimize yapıldı.

Bu çalışmalarımızda bizlere her türlü yardımcı olan hocalarımıza, projemize katkı sağlayan hayırsever kardeşlerimize ve tüm müftülük personelimize çok teşekkür ederim. Dedi.