08.03.2024

Marııa (Meryem) Tropına için İhtida Merasimi Düzenlendi

Marııa (Meryem) Tropına için İhtida Merasimi Yapıldı

Kendi isteğiyle Müslüman olmak isteyen ve Müftülüğümüze müracaat eden Rusya vatandaşı  Marııa Tropına için, Müftülüğümüzde "İhtida Merasimi" düzenlendi.

İlçe Müftüsü Mehmet ERSÖZ rehberliğindeki merasimde Marııa Tropına, Kelime-i Şehadet getirerek İslam'ı seçti ve Meryem ismini aldı.

Müftü ERSÖZ, Müslüman olan Meryem'e İslam dininin temel esasları ile ilgili bilgiler vererek İhtida Belgesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından Rusça Kur’an-ı Kerim ve İslam dini hakkında çeşitli kitaplar hediye etti.

İslam Dinini seçtiği için Meryem'i tebrik eden Müftü ERSÖZ, "Bundan sonra bir ömür kardeşiz. Bizim kardeşliğimiz bu günlük yada bir günlük değil. Allah'ın izniyle ömrümüzün sonuna kadar kardeş olacağız. Ne zaman dinimiz hakkında kafanıza takılan birşey olursa, ne zaman öğrenmek istediğiniz yeni bir şey olursa kapımız açık mutlaka bekleriz." diyerek Meryem'i uğurladı.