20.05.2022

METİN ARCAKLIOĞLU

ÖZGEÇMİŞ

1968 yılında Beypazarı’nda doğdu. İlkokulu kendi köyünde, ortaokulu ve liseyi Beypazarı İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. 1987 yılında Beypazarı Kaplan Köyü İmam-Hatipliğine atandı. 1991 Dikmen Köyü’ne, aynı sene içerisinde İzmir Konak Yapıcıoğlu Camii İmam-Hatipliğine atandı. Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1996 yılında mezun oldu. Aynı yıl Bolu Merkez Borazanlar Cami İmam-Hatibi olarak atandı. Bu arada askerlik görevini kısa dönem olarak tamamladı. Asker dönüşü 1997 yılında Konya Selçuk Eğitim Merkezine kursiyer olarak katılmaya hak kazandı. Kursu tamamlayarak 2000 yılında İlçe Müftülüğü sınavlarında başarılı olarak Erzincan Otlukbeli İlçe Müftüsü olarak ataması yapıldı. 2002 yılı sonunda Kastamonu Daday İlçe Müftlüğüne atandı. 2005 -2009 yılları arasında yurtdışı din görevlisi olarak Almanya-Frankfurt ‘ta görev yaptı. Yurtdışı dönüşü Yozgat Müftü Yardımcılığına atandı. 2010 yılında Kırşehir Kaman 2014 yılında da Ankara Elmadağ Müftüsü olarak atandı. 2019 yılı başında Antalya Kepez Müftüsü olarak atanan Metin ARCAKLIOĞLU halen bu görevine devam etmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.