17.10.2022

Kemer'in İlk Hafızlarına Kemer İlçe Müftülüğünce "Hafızlık Merasimi Yapıldı.

Kemer İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için ''Hafızlık Merasimi'' gerçekleştirildi. Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen programa Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Kaymakam Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, ilçe protokolü, STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını İlçe Müftüsü Recep Balaban yaptı. Ardından selamlama konuşması için kürsüye gelen İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, "Kur'an-ı Kerim insanlığa bir öğüt, kalplerdeki manevi hastalıklara bir şifa, inananlara bir rehber ve rahmettir. İşte inananlara rahmet olan, fıtratımıza uygun yaşamayı öğreten, hayat rehberimiz Kur'an-ı Kerim'i hıfz edip ezberleyen konuşan Kur'an, yürüyen Kur'an, yaşayan Kur'an olma yolunda ömürlerinin baharının her anında, gecenin en koyu karanlığında, sabahın seherinde öğlenin sıcağında her daim Kur'an'la hemhal olup zihinlerine ve gönüllerine Kur'an'ın ayetlerini ilmek ilmek gergef gibi işleyen Kur'an'ın arındırdığı kalplerinin nuru yüzlerine vurduğu Yusuf yüzlü hafızlarımızın bu icazet programlarında bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı. Programa konuşmacı olarak katılan Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yasin Pişgin, hafızlık yapmanın öneminden bahsederek " Kur’an; bir hakikat çağrısı, bir hidayet rehberidir. Allah’ın kelamıdır. İnsan, Kur'an'la ne kadar iç içe girerse pişer olgunlaşır. Kur’an; arayış içindeki insanı esfel-i safilinden, bataklığın dibinden alıp Allah’ın rızasının istikametine sevk eder." dedi. Ayasofya-i Kebir Camii Uzman İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu ve Konyaaltı Bahtılı Camii İmam Hatibi Enes Demirbaş'ın Kur 'an ziyafeti salonu dolduran vatandaşları mest etti. Kur 'an ziyafeti ve konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olarak "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazanan öğrencilere belgeleri verilerek hediyeleri takdim edildi. İl Müftülüğü Musiki Korosu'nun da sahne aldığı program yapılan dua ve yemek ikramı ile tamamlandı.