15.02.2021

Evliliğe İlk Adım Seminerleri

Diyanet İşleri Başkanlığımız, ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda toplumumuza dinî ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik etmektedir. Aile kurulurken sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, kurulan ailelerin güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması için çalışmalar yapmaktadır. Bu bağlamda nişanlı ve yeni evli çiftlere sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan değerler hususunda Kur’an ve sünnet ışığında bilgi vermek amacıyla Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek Projesi” kapsamında 8 konu başlığında “Evliliğe İlk Adım” seminerleri yapılması planlanmıştır. Bu kapsamda Kemer İlçe Müftülüğümüz, İlçe Müftülüğümüz Recep BALABAN'ın  başkanlığında Vaizlerimizce 1. Seminer: Evlilik: Ahirete Uzanan Birliktelik 2. Seminer: Nikâh ve Sorumlulukları 3. Seminer: Ailemin İletişim Dili 4. Seminer: Ailede İffet ve Mahremiyet 5. Seminer: Yuvamız Merhamet Ocağı Olsun 6. Seminer: Çocukla Şenlenen Yuvalar 7. Seminer: Evlilikle Büyüyen Ailem 8. Seminer: Çevre Bilinci ve Tüketim Ahlakı konu başlıklarında 5 Şubat 2021 tarihinden itibaren her hafta Cuma günleri haftada 2 saat olmak üzere Şubat ayı boyunca 13 vatandaşımıza 8 seminer vermeye başladı.