30.09.2023

Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri Yoğun Katılımla Devam Ediyor

2023 yılı Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen "Peygamberimiz,İman ve İstikamet" teması çerçevesinde düzenlenen programlar, Kaş genelinde devam ediyor.
Bu kapsamda Ova, Kınık ve Yeşilköy Mahallesi Din Görevlilerimizce Ova Mahallesi Belediye Çay Bahçesinde hazırlanan konferans programına, İlçe Müftümüz Sayın Turgut Topaloğlu, Müftülük Vaizi Fatih Ermiş, Ova Mahallesi Muhtarı Mustafa Demirhan, Din Görevlilerimiz, Hafızlık Kur'an Kursu öğrencilerimiz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İslamlar Mahallesi Mehmet Gözalıcı Yatılı Kız Kur'an Kursu öğrencilerinden Zümra Topaloğlu'nun okumuş olduğu Kur'an tilavetiyle başlayan program, Cemile Güzeloğlu'nun Peygamberimiz (sav) 'e yazmış olduğu mektup dinletisiyle devam etti.
Programda söz alan İlçe Müftümüz Sayın Turgut Topaloğlu, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Mevlid-i Nebi Haftası için bir tema belirlenmiştir. Bu yıl belirlenen ve üzerinde durulacak tema ise "Peygamberimiz,İman ve Istikamet" konusudur "dedi.
Müftü Topaloğlu konuşmasında, bir müslüman için Peygamber sevgisinin imanın ayrılmaz bir parçası olduğunu, Allah’ın sevgisine, affına ve merhametine ulaşmanın yolunun, Hz. Muhammed’e (s.a.s.) tabi olmaktan ve onun yolunu takip etmekten geçtiğini dile getirerek ,Hz. Muhammed’in (s.a.s.) yolunda iman ve istikamet üzere yürümenin, onun yaşantısını örnek almanın, sünnetini hayata tatbik etmenin, en büyük ideal olması gerektiğini belirtti.
Müftü Topaloğlu konuşmasının devamında, Mevlid-i Nebi Haftasının kalplerdeki peygamber sevgisinin artmasına vesile olması temennisinde bulunarak programda emeği geçen din görevlilerine ve katılımcılara teşekkür etti.
Program, Kınık Mahallesi Yatılı Hafızlık Erkek Kur'an Kursu Öğrencilerimizin okumuş olduğu Kur'an tilaveti, Müftülük Vaizi Fatih Ermiş'in duası ve yapılan ikramlar ile sona erdi.