20.01.2021

KAŞ MÜFTÜLÜĞÜ GENÇLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜNDEN ONLİNE TOPLANTI

Kaş Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü  ilçemizdeki ortaokulu öğrencilerinin evlerine ve gönül dünyalarına misafir oldu.
100 hane ve 400'ü aşkın öğrenci ile gerçekleştirilen online toplantıya İlçe Müftümüz Turgut Topaloğlu , Kaş Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Kadir Çatalkaya, Koordinatör yardımcısı Bünyamin Yıldırım ve Ortaokullar sorumlusu Zekeriya Kaya katıldı.

Programda İlçe Müftümüz Turgut Topaloğlu ve din görevlilerimiz gençlerimizin gönül dünyalarına hitap ederek, çeşitli konularda bilgi alışverişinde bulundular. Gençlerimize ''3 Soru Sizden 3 Soru Bizden '' isimli Sosyal Medya Projesi kapsamında çeşitli sorular soruldu ve sorularına cevaplar verildi.
İlçe Müftümüz Turgut Topaloğlu 22 Ocak 2021 tarihinde son bulacak olan ''Dersimi Seçiyorum Dinimi Öğreniyorum'' projesi gereği Temel Dini Bilgiler, Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz'in Hayatı olan Siyer derslerinin seçmeli ders olduğunu , bu derslerin ne için seçilmesi gerektiğini gerekçeleri ile birlikte anlattı.
Müftü Topaloğlu Öğrenci velilerine karşı hitabında ; '' Rabbimiz'in bizlere emaneti olan çocuklarımızın Allah'ın rızası doğrultusunda yaşayan nesiller olarak yetişmelerinin biz anne -babaların sorumluluğunda olduğunu unutmayalım. Milli ve manevi değerlerimizi öğrenmek, bizi biz yapan değerlerimizi gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarabilmek için sizlerden bu dersleri tercih etmenizi rica ediyorum '' dedi.

Ayrıca ara tatilde Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Yüce Rabbimiz'in bizlere emaneti olan çocuklara  sahip çıkılması, onların korunması ve sağlıklı bir şekilde yarınlara hazırlanması, temel dini bilgileri öğrenmesi, beş vakit namaz kılabilecek şekilde sure ve duaları ezberlemesi amacıyla Ülkemiz genelinde İnterneti olan cami görevlileri aracılığıyla başlatılan '' Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrimiçi Buluşuyor'' projesinin tanıtımı yapıldı ve öğrencilerin katılmaları yönünde tavsiyede bulunuldu.
Program yapılan dua , karşılıklı dilek ve temenniler ile son buldu.