14.11.2019

KAŞ DA MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Kaş da Mevlid-İ Nebi Haftası Dolayısıyla “Peygamberimiz Ve Aile” Konulu Konferanslar Düzenlendi.
Kaş ilçe Müftülüğü tarafından 2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Kaş Fevzi Gürsoy Konferans Salonunda, Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesinde , Kınık İmam Hatip Lisesinde ,İslamlar Mahallesi Akbel de,  Kasaba , Sütleğen ve Gömbe Mahallelerinde  “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferanslar düzenlendi. Programlara Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN,Belediye Başkanı Mutlu ULUTAŞ, İlçe Müftüsü Ahmet BAYER, Bursa İl Müftü Yardımcısı Durmuş AYVAZ, Kocaeli İl Müftü Yardımcısı İhsan YEĞEN,Kumluca İlçe Müftüsü Hacı KAHRAMAN,Finike İlçe Müftüsü Abdurrahim DURMUŞ, Demre Müftüsü Kemal AKPINAR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk ATILGAN, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.  Sabri YILMAZ, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri Okulların İdareci ve Öğretmenleri, Öğrenciler, Din Görevlileri  ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kaş Fevzi Gürsoy Konferans Salonunda ki Program Kuran-ı Kerim tilaveti ve Sala ile başladı. Açılış Konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Ahmet BAYER Peygamberimizin Aileye verdiği önemi, Peygamberimizin hayatından örnekler vererek anlattı. Açılış Konuşmasından Sonra Kürsüye gelen Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN yaptığı konuşmada Bizleri yoktan var eden varlığından haberdar eden, sağlık veren, nimet veren bir aile ortamında yaşamayı bizlere nasip eden yüceler yücesi Mevlamıza Hamdu senalar olsun. Yine Kur'an'ı yaşayan, Kur'an'ı bize gösteren, önder olan, rehber olan, sevgililer sevgilisi Peygamber Aleyhisselatu Vesseleme salat ve selam olsun. Sevgili Peygamberimizi anmak için buradayız. Malumunuz Cuma günü akşam Mevlit Kandili idi. Bu haftayı Diyanet İşleri Başkanlığımız Mevlid-i Nebi haftası olarak kutlamaktadır ve bu hafta içerisinde ülkemizde, gönül coğrafyamızda, bütün vatandaşlarımızın bulunduğu her yerde Allah Resulü'nün hayatından güzel örnekler sunmak suretiyle her sene oldu gibi bu yılda bir konu etrafında çalışmalar yapılmakta. Bu sene ki Diyanet İşleri Başkanlığımızın tespit etmiş olduğu konu “Aile”. Sevgili Peygamberimizin aile hayatı, bu konudaki sözleri ve bu konudaki yapmış olduğu tavsiyeler bu hafta içerisinde anlatılıyor. Ben bu duygu ve düşüncelerle bütün katılımcılarımıza teşrifleri için teşekkür ediyor, konferanslarımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Mevla'dan niyaz ediyorum. dedi. Diğer Konferanslarda ise aynı konu işlendi. Programların Sonunda İl Müftüsü ARTAN'a , Misafir İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftülerine Plaket ve çiçek takdim edildi, hatıra fotografları çekildi.