20.11.2019

MRB MESLEK YÜKSEK OKULUNDA MEVLİD-İ NEBİ

Gazipaşa İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu'nda "Peygamberimiz ve Aile" konferansı düzenlemiştir.

2019  Mevlid-i Nebi Haftası  münasebetiyle 20/11/2019 tarihinde Gazipaşa ilçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Esma AYDIN tarafından Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulunda konferans verildi.

Gazipaşa İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi AYDIN “Bugünkü gelinen noktada ailede Kuran ve Sünnetten neşet eden güzel ahlaktan mahrum kalan insanın; insan, tabiat, kainat ve nihayetinde Rabbiyle ilişki ve iletişimde sorunlar yaşadığı, toplumsal olaylara duyarsızlaştığı, aile  içi şiddetin, öfke ve nefretin öznesi olduğu her türlü izahtan varestedir.  Hal böyleyken bu kutsal kurumda yaşanan olumsuzluklar, zamanla toplumun genel problemleri haline gelmiş ve çözülen aile yapısının doğurduğu sonuçlar maalesef endişe verici boyutlara ulaşmıştır" dedi.

Konferansa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğretim Görevlisi  Fatih UÇKAYA, Öğretim Görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.