18.12.2018

DİN GÖREVLİLERİMİZE “AİLE” SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığımızca yürütülen "Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması" projesi kapsamında, Gazipaşa İlçe Müftülüğümüze bağlı İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerimize yönelik “Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması” konulu seminerler düzenlenmeye devam ediyor.

Seminerler, İlçe Müftümüz Yunus ERDOĞAN’ın seminerin gerekliliği ve önemine yönelik konuşması ve ardından Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Esma AYDIN’ın sinevizyon eşliğindeki sunumlarıyla devam ediyor.

25’şer kişilik Gruplar halinde Müftülüğümüz seminer salonunda düzenlenen seminerde görevlilerimize, ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesinde din görevlilerinin rolü, ailenin korunmasına dair dini temeller, kadına yönelik şiddetle mücadelenin dini temelleri, kadına yönelik şiddete ilişkin genel bilgiler, aile içinde çocuğa ve kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik kanunlar, şiddete uğrayan kadınları yönlendirme ve onlarla yapılacak görüşmede dikkat edilecek hususlar hakkında detaylı bilgiler veriliyor.