10.12.2018

GAZİPAŞA YEMEN’İN ÇIĞLIĞINA SESSİZ KALMADI

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile Yemenli kardeşlerimizin yardımına koşmak, savaştan etkilenenlerin barınma, beslenme ve sağlık alanındaki acil ihtiyaçlarını karşılamak ve hüzünlerini paylaşmak maksadıyla yurt içinde ve yurt dışındaki yardım kampanyasına ilçemizden de yardım yağdı.

Yardım kampanyasına destek olan her bir vatandaşa ayrı ayrı teşekkür ettiğini ifade eden İlçe Müftümüz Yunus ERDOĞAN ” Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı, Yemen’li mazlum kardeşlerimiz için bir yardım kampanyası başlatmıştır. Kampanya çerçevesinde 07.12.2018 tarihinde Cuma Namazına müteakip ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemiz genelindeki bütün camilerimizde de aziz milletimizin yardımına müracaat edilmiştir.İlçemiz genelindeki vatandaşlarımız üzerine düşeni yaparak Yemenli Müslüman kardeşlerimize destek olmuşlardır.Vatandaşlarımız tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen Yemendeki zulme karşı kayıtsız kalmamışlardır. Oradaki insanlara yardım etmek suretiyle halkımız duyarlılığını bir kere daha göstermiştir.

Geçmişten günümüze din, dil, ırk, coğrafya ayrımı gözetmeksizin mazlumun yanında dimdik duran milletimiz, ilk baştan itibaren Yemenli mazlum kardeşlerimizin de yanında yer almıştır. Onların sesini dünyaya duyurmaya çalışmıştır.

Toplanan bu yardımlar, Yemenli mazlum ve masum kardeşlerimize ulaştırılacak, onların yaralarına merhem olunmaya çalışılacaktır. Zulmü durduramasak da zulümden kaçan insanların ihtiyaçlarını giderme konusunda bir nebze de olsa katkıda bulunulmuş oldu. Yüce Rabbimiz, bütün hayırseverlerimizin hayır ve hasenatlarını kabul eylesin.Başlatılan yardım faaliyetine katkıda bulunmak isteyen vatandaşlarımız YEMEN yazıp 5601’e SMS göndererek 10 TL’lik destek verebilir veya online bağış sayfası bagis.tdv.org adresinden ve Vakfın banka hesap numaralarından da bağış işlemlerini gerçekleştirebilirler.Rabbim mazlumların, mağdurların, çaresizlerin ümidi olan ülkemize ve milletimize zeval vermesin.” Dedi.

24 Milyon nüfusa sahip Yemen’de, yaklaşık 15 milyon kişinin güvenli içme suyuna erişimi bulunmamaktadır.Sağlık alt yapısının tamamen çöktüğü ülkede, 2 milyon çocuk beslenme yetersizliği ve ciddi sağlık sorunları yüzünden hayatta kalma mücadelesi vermektedir.Temel gıda ve tıbbi malzeme ihtiyacının had safhada olduğu ülkede, açlık ve susuzluk tehlikesi yüzünden büyük bir insani kriz yaşanmaktadır.

Vatandaşlarımız YEMEN yazıp 5601’e SMS göndererek 10 TL’lik destek verebilir.Ayrıca online bağış sayfası bagis.tdv.org adresinden ve Vakfın banka hesap numaralarından da bağış işlemlerini gerçekleştirebilirler.