21.11.2022

PAZARCI MAHALLESİ NİHAYET CAMİSİNE KAVUŞUYOR

Pazarcı Mahallesinde camii olmaması nedeni ile halkımız uzun süredir cami özlemi çekiyordu. 10000 nüfusa sahip mahallede caminin olmayışı ezan sesinin duyulmayışı güzel bir cami inşaatı düşüncesini ortaya çıkarmıştı.
Alt yapı çalışmaları tamamlanan cami yapılan temel atma töreni ile inşaat süreci başlamış oldu.
Temel atma törenine İlçe Kaymakamımız Sayın Orhan ALTUN, Belediye Başkanı Mehmet Ali YILMAZ, Daire amirleri, Siyasi Parti temsilcileri, Din Görevlileri ve çok sayıda misafir katıldı.
Temel atma töreninde açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Fahri BAŞAR camilerin hayatımızda önemli bir yeri olduğunu ezanların cami minarelerinden yükseldiğini, birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin simgesi olduğunu belirterek kültürümüzde cami ile iç içe yaşadığımızı bu nedenle de cami inşaatına önem verdiğimizi söyledi. Cami inşaatına en büyük desteği sağlayan Fatma Abdullah KIZILATEŞ çiftlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi. Kalan kısmının da halkımızın desteği ile kısa süre içerisinde tamamlanmasını temenni ederim dedi. İlçe Müftüsü tarafından yapılan dua ile temel atma töreni sona erdi.