25.08.2021

GAZİPAŞA'DA YAZ KUR'AN KURSLARI SONA ERDİ

Gazipaşa'da İlçe Müftülüğü’ne bağlı cami ve Kur’an kurslarında açılan Yaz Kur’an Kursları sona erdi. Kurslara 1356 öğrenci katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçemiz Müftüsü Yunus ERDOĞAN: “ 5 Temmuz 2021 tarihinde açılan Yaz Kur’an Kurslarımızın 20 Ağustos 2021 tarihinde sona erdiğini; İlçemiz Müftülüğü’ne bağlı Cami ve Kur’an Kurslarında açılan 90 Kursta 1356 öğrencinin eğitim aldığını ve bu eğitimi vermek üzere de 99 öğreticinin görev yaptığını söyledi. Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgını nedeniyle 2020 yılında açılamayan Yaz Kur’an Kurslarının bu yıl açıldığını belirtti. “

Müftü ERDOĞAN: “ İlçe Müftülüğü olarak camilerimizde çocuklarımızın da yer almasını arzu ediyoruz. Çocukların neşesinden mahrum olan camiler gariptir. Dolayısıyla cami çocuk buluşmasını önemsiyoruz. Çünkü istikbalimizi emanet edeceğimiz en büyük değerimiz çocuklarımızdır. Çocuklarımız Yaz tatillerinden feragat ederek kurslarımıza iştirak ettiler. Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerimi ve dinimizi öğrenmek için gayret sarf ettiler. Dolayısıyla sevgili öğrencilerimizi, ailelerini ve kıymetli öğreticilerimizi tebrik ediyorum” dedi.