17.08.2021

YAZ KUR'AN KURSLARI ARASI BİLGİ YARIŞMASI YAPILDI

Gazipaşa İlçe Müftülüğü bünyesinde bulunan Yaz  Kur'an Kursu öğrencilerine yönelik bilgi yarışması yapıldı.

Yarışma 17 Ağustos 2021 Salı günü saat 11:00’de Çarşı Camii avlusunda gerçekleştirildi. Esentepe Camii Müezzin-Kayyımı Yunus ŞENYURT’un Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra İlçe Müftüsü Yunus ERDOĞAN, açılış konuşması yaptı. Müftü ERDOĞAN, “Bu yarışma ile amacımız, öğrencilerimiz arasında bir rekabet ortamı oluşturmak değil; onların bilgi seviyesini ölçmek, Yaz Kur’an Kurslarına, Camilerimize ilgiyi artırmaktır. ” dedi.

Bilgi yarışmasına daha önce mahallinde yapılan yazılı sınavda birinci olan öğrenciler katıldı. Çarşı Camii'nde yapılan Final Yarışmasına 15 öğrenci iştirak etti. Yarışma şartnamesi gereği öğrencilere 20'şer soru yöneltildi. Yarışma sonunda eşit puan alan 5 öğrenciye  yedek sorular soruldu. Yedek sorular neticesinde eşitlik bozulmayınca dereceye girenler kura ile belirlendi.

Kura neticesinde 1. Ekmel Mahallesi Ebice Camii Yaz Kur’an Kursu Öğrencisi Mevlüt Mert ÖZDEMİR; 2. Kahyalar Mahallesi Delice Camii Yaz Kur’an Kursu Öğrencisi Burak KAPLAN; Üçüncüler ise Kahyalar Mahallesi Değirmenözü Camii Yaz Kur’an Kursu Öğrencisi Emine OLGUN ve Yelda Kahvecioğlu Kur’an Kursu Öğrencisi Edibe ŞİRİN oldu.

Bilgi Yarışmasında birinci olan öğrenciye İlçemiz Müftüsü Yunus ERDOĞAN tarafından tablet bilgisayar, ikinciye İlçemiz Uzman Vaizi Ayşe KOÇ tarafından vitesli bisiklet, üçüncülere ise İlçemiz Çarşı Camii İmam-Hatibi Halil KILIÇ ve Yelda Kahvecioğlu Kur'an Kursu Öğreticisi Zeynep COŞKUN tarafından kablosuz kulalık takdim edildi. Yarışmaya katılan bütün öğrencilere ise İlçe Müftüsü Yunus ERDOĞAN tarafından geleneksel zeka  oyunu mangala hediye edildi.

Yarışma programı sonunda kısa bir değerlendirme yapan İlçe Müftüsü Yunus ERDOĞAN: “Yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizi, onların kıymetli velilerini ve muhterem hocalarını tebrik ediyorum. Bu yarışmaya katılan bütün öğrenciler birincidir. Ancak bir teşvik olması babında yarışma ile dereceye girenleri belirleme ihtiyacı hasıl olduğundan bu yarışma yapılmıştır. Öğrencilerimiz gerçekten verdikleri cevaplar ile yarışmaya iyi hazırlandıklarını bizlere göstermiş oldular. Biz de Gazipaşalı hayırsever iş adamları tarafından karşılanan hediyeleri onların adına takdim etmiş olduk. Bu vesileyle kıymetli iş adamlarımıza  çok teşekkür ediyorum." dedi.

Yarışma misafirlere Dib yayınlarından çıkan "Siyer-i Nebi" kitabının dağıtılmasıyla son buldu.