08.11.2019

MÜFTÜ ERDOĞAN'DAN MEVLİD-İ NEBİ MESAJI

Gazipaşa Müftüsü Yunus ERDOĞAN, Mevlit Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla tebrik mesajı yayınladı.

İlçe Müftümüz Yunus ERDOĞAN mesajında şunlara yer verdi

Sevgili Peygamberimizin doğum günü olan Rebiul-evvel ayının on ikinci gecesi bu yıl 8 Kasım Cuma gününe denk gelmektedir. Bu geceyi içine alan hafta Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlanacaktır. Gazipaşa İlçemizde de bu hafta boyunca birçok etkinlik gerçekleştirilecektir. Yapacağımız etkinliklere din kardeşlerimizin imkânları ölçüsünde katılımlarını bekliyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl Mevlid-i Nebi Haftasının temasını Peygamberimiz ve Aile olarak belirlemiştir.

SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZİN AİLE HAYATI, BİZLER İÇİN EŞSİZ BİR ÖRNEKTİR

Sevgili Peygamberimiz aile fertlerine samimi ve içten davranan değer verdiğini hissettiren sevinçleriyle sevinen üzüntüleriyle üzülen bir aile reisiydi. Ailesiyle ilişkilerinde sevgi saygı ve nezakete dayalı sıcak bir üslubu benimsemişti. Nitekim Allah Resulü “Sizin en hayırlınız ailesine karşı en iyi olanınızdır. Ben de aileme karşı en iyi olanınızım...” buyurarak müminlere aile hayatında huzuru bulacakları yolu göstermiştir.

Müftü ERDOĞAN, mesajının devamında şunları kaydetti: "Vahyi ilahiden önce yaşadığı toplumun güvenini kazanmış bir peygamberin ümmeti olarak, O'nun  doğruluk, dürüstlük ve güven bezeli karakterini benimsemiş, yüksek ahlakını özümsemiş, Kur'an ve sünnetin aydınlattığı yolda, istikamet üzere yürüyen Müslüman bir birey olmak istiyorsak, her şeyden önce Hz. Muhammet (sav) yolunu ve izini takip etmemiz gerekir. Örnek ve rehberimizin O olması gerektiğini yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de şöyle ifade eder: 'And olsun ki, Allah'ın Rasulünde sizin için; Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı uman ve Allah'ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır." (Ahzab 33/21)"

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin ve Gazipaşa halkının Mevlit Kandilini tebrik eder Mevlidi Nebinin Sevgili Peygamberimizi daha yakından tanımaya anlamaya vesile olmasını Yüce Allahtan niyaz ederim.