10.12.2016

YALÇINKAYA'DAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Alemlere rahmet, insanlık için en güzel örnek, bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı, Allah’ın izniyle bir davetçi, nur saçan bir kandil olarak gönderilen kutlu nebinin doğumunun kameri  takvime göre seneyi devriyesini (yani yarın akşamı) mevlid kandili olarak kutlayacağız.

İnsanlık ve özellikle İslam dünyası olarak tarihin en zorlu süreçlerinden geçmekteyiz.

Savaş, şiddet, terör İslam coğrafyasını yakıp yıkmakta, Müslümanlara birbirlerini öldürtmekte, birbirleriyle didiştirmekte, birbirlerinin izzetini yok etmektedir.

Allah (c.c) ve onun son elçisi Peygamberimiz (s.a.v) bizlere kardeşliği emretti. Lakin bizler bu iman kardeşliğini, cehalete, menfaate , kısır çekişme ve inatlaşmalara kurban eder olduk.

Bunun başlıca sebebi de Peygamberimiz (s.a.v)’in sevgisini, rahmet yüklü mesajlarını sözümüzden, özümüze ve hayatımıza geçirememektir.

Mevlid Kandili dolayısıyla inşallah Peygamberimiz (s.a.v)’in örnekliğini hayatımıza uygulama aşkı, gayreti ve heyecanını yakalarız. Bizler de var olan Peygamber sevgisini, Onu doğru tanımaya, doğru anlamaya ve doğru yaşamaya dönüştürürüz.

Bu duygu ve düşüncelerle Tüm Mü’minlerin Mevlid Kandilini tebrik eder; Mevlid Kandilinin  gaflet ve ataletten kurtulup, kendimize gelmemize, tazelenmemize, imani ve ameli heyecana kavuşmamıza vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ederim.

Bu vesileyle yarın akşam namazına mütakiben İlçemiz Çarşı Camii’nde gerçekleştirilecek olan Mevlid Kandili Özel Programı’na tüm halkımızı davet ediyorum.

Nazif Fethi YALÇINKAYA

İlçe Müftüsü