11.07.2024

BİR YETİME AİLE OLMAK

Gazipaşa İlçe Müftülüğü tarafından 30 Haziran Koruyucu aile günü olması münasebeti ile ilçemizde din görevlilerimiz ve aileleri için “Bir Yetime Aile Olmak” konulu panel tertip edildi. Panele konuşmacı olarak İl Müftü Yardımcısı Emine Şeyda Yılmaz, ilçe Müftüsü Fahri BAŞAR, Sosyal Hizmetler Sorumlusu Emre AY, İmam Hatip Uğur YALÇIN katıldı. Moderatörlüğünü İlçe Müftüsü Fahri BAŞAR’ın yaptığı panelde İslam dininin yetimin haklarını koruma hususundaki hassasiyet ele alındı. Yetimlere kimsesizlere sahip çıkmanın öneminden bahsedildi. Koruyucu aile olmanın hukuki süreçlerinden bahsedildi. Din görevlilerinin bu konuda da topluma rehberlik yaması gerektiği ifade edildi. Devletin koruyucu aileye sunmuş olduğu imkanların anlatıldığı panel İl Müftü Yardımcısı Emine Şeyda YILMAZ ve İmam Hatip Uğur YALÇIN tarafından sunulan tecrübe paylaşımları ve izleyiciler tarafından sorulan sorulara cevaplar, dilek ve temennilerle sona erdi. İlçe Müftüsü Fahri BAŞAR program sonunda İl Müftülüğünden gelerek programa katılan İl Müftü Yard. Emine Şeyda YILMAZ’a Sosyal Hizmetler Sorumlusu Emre AY’a İmam Hatip Uğur YALÇIN’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek buket takdim etti.