10.07.2018

Yaz Kur'an Kursları Devam Ediyor

Gazipaşa İlçe Müftülüğümüze bağlı cami ve Kur’an kurslarımızda 25 Haziran’da “Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi” sloganı ile başlayan Yaz Kur’an kursları bütün hızı ile devam ediyor.

2 Dönem ve 3 Kur sistemine göre devam eden kurslarımızda öğrencilere Kur’an-ı Kerim okumanın öğretilmesinin yanı sıra Temel dini bilgiler de öğretiliyor.

İmam-Hatiplerimiz ve Kur’an Kursu öğreticilerimiz tarafından cami içi ve dışı eğitsel sosyal etkinliklerle öğrencilerin motivasyonunun artırılması sağlanıyor.

Yaz kuran kursuna gelen öğrencilerin sıkılmamaları ve derse devamlılıklarını sağlamak amacıyla çeşitli oyunlar oynanarak ve çeşitli etkinlikler düzenlenerek çocukların camiyi sevmeleri sağlanıyor.

Öğrencilerin moral ve motivasyonunu yüksek tutmak amacıyla hayırseverler ve Öğreticilerimizin destekleriyle de çeşitli ikramlar ve sürprizler yapılıyor.

Yaz Kur’an Kurslarında eğitim-öğretim hizmetleri ise sevgi, hoşgörü ve
gönüllülük esasına dayalı olarak yürütümekte , öğrencilere değerli oldukları hissettirilmekte, güler yüz, şefkat ve anlayış gösterilmektedir.Ayrıca Kursta bulunmalarının önemi ve amacı da öğrencilere anlatılmaktadır.

Sınıflar oluşturulurken öğrencilerin yaş farklılıkları göz önünde bulundurulmakta, Eğitim-öğretim ortamı, öğretici vb. şartların uygun olması durumunda yaş grupları dikkate alınarak öğrencilerin birlikte eğitim-öğretim görmeleri sağlanmaktadır.Ayrıca teknolojinin de her türlü imkanından istifade edilmektedir.

Sınıflar oluşturulurken öğrencilerin bilgi seviyeleri de göz önünde bulundurulmakta, buna göre; imam-hatip lisesine devam eden öğrenciler ile örgün eğitimde seçmeli Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamberin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini alan öğrencilerin hazır bulunuşlukları dikkate alınarak kur sistemine uygun olarak eğitim görmeleri sağlanıyor.

Kur’an-ı Kerim dersi işlenirken vatan sevgisi, birlik beraberlik konulu âyetler mealleri ile birlikte okunmakta ve dinimizin birlik beraberlik ve vatan sevgisi anlayışı çocuklara kazandırılmaya çalışılmaktadır. Derslerde Hz. Peygamber’in konuyla ilgili hadislerine de yer verilmektedir. Dini bilgiler dersinde ibadetlerin birlik ve beraberliğimize katkısına vurgu yapılmaktadır.

Vatan sevgisi ve birlik beraberlik konularının öğrencilere kazandırılması amacıyla kurslarımızda drama, piyes vb. etkinlikler ile şiir, kompozisyon ve resim yarışmaları da düzenlenmektedir.

Ayrıca 15 Temmuz’un çocuklar ve gençler nezdinde bir bilinç, şuur ve ruha dönüşmesi için tüm Yaz Kur’an Kurslarımızda öğrenci ve velilerin katılımıyla şehitlerimizi anma merasimi düzenlenecek, merasimlerde vatan sevgisi ile birlik ve beraberlik konularına
vurgu yapılacak.

Yaz Kur'an Kurslarımız, 2 aylık bir zaman diliminden sonra 17 Ağustos 2018 tarihinde sona erecek.