08.03.2018

AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROMUZ KURUMLARI ZİYARET ETTİ

''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' münasebetiyle Aile ve Dini Rehberlik Büromuzda görevli personelimiz tarafından Kamu Kurum ve Kuruluşları ziyaret edildi.

Ziyaret kapsamında görevi başındaki bayan çalışanlara çiçek ve kitap hediye edilerek ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' tebrik edildi.

Ziyaret hakkında bilgi veren Uzman Vaiz Ayşe KOÇ; Aile ve Dini Rehberlik Bürosu olarak tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladıklarını söyledi.
Ayrıca Müftülüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nun önemine de değinen Uzman Vaiz Ayşe KOÇ” Müftülüğümüz bünyesinde bulunan Büromuza bizzat gelerek başvuruda bulunan bütün vatandaşlarımıza Kur'an ve sünnet ışığında, ahlak eksenli bilgiyi temel alarak aile hakkında topluma doğru dinî bilgi sunmak, aileyi ve aile içinde bireyi tehdit eden problemlerin çözümüne dinî açıdan katkı sağlamak, toplumun sosyal hizmet kapsamına giren kesimlerine dinin manevi desteğini ulaştırmak adına kuşatıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla dînî danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriyoruz.Amacımız doğru dinî ve ahlâki bilgilere sahip, aile olmanın sorumluluğunu taşıyan, bilinçli bireylerle huzurlu ve sağlıklı bir toplum oluşturabilmektir.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bire kere daha hatırlatmak gerekir ki bizlere düşen asıl vazife, Peygamberimizin bizlere yaşayarak öğrettiği Kur’an-ı Kerim’i hayatımıza doğru bir şekilde yansıtmaktır. Peygamber Efendimizin örnekliğini, güzel ahlakını kendimize daima şiar edinmektir. Onun gibi örnek bir mümin, iyi bir insan olmak için gayret göstermektir. Onun gibi sadakatli bir eş, hayırlı bir evlat, şefkatli bir dede, merhametli bir baba olmaya çalışmaktır. Onun gibi emin bir komşu, candan bir kardeş, vefalı bir akraba olmaktır.Ben bu duygu ve düşüncelerle bir kere daha tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum. ”dedi.