Finike Müftülüğü

03.06.2020

Camilerimiz Cemaatine Kavuşuyor

29 Mayıs 2020 Cuma günü itibariyle camilerimizde cemaatle namaz kılınabilmesi amacıyla aşağıdaki kurallara uyulacaktır:

- Cuma namazları cami içerisinde kılınamayacaktır.

- Öğle ve ikindi namazları ise cami içinde kılınabilecektir.

Cami ve mescitlerde cemaatle birlikte yalnızca ÖĞLE, İKİNDİ ve CUMA namazları kılınacaktır.

- Diğer vakitlerde münferiden namaz kılmak isteyenler için camiler açık tutulacaktır.

- Sokağa çıkma yasağı kapsamında yer alan vatandaşlarımız ile hastalık belirtileri taşıyanlar evlerinde kalacaklardır.

- Ortak kullanım alanlarını asgari seviyede tutabilmek için abdesthane, şadırvan ve tuvaletler kapalı tutulacak,

- Abdest vb. ihtiyaçlar evlerde veya iş yerlerinde giderilerek camiye gelinecektir.

- Cemaatle öğle, ikindi ve cuma namazı kılacak herkesin tıbbi/bez maske kullanması zorunludur.

- Cami ve mescit içinde bireysel namaz kılacakların da maske takması zorunludur.

-Cami ve mescitlere gelecek kişiler yanlarında şahsi seccadelerini getireceklerdir.

- Cami ve mescit ve cami/ibadet alanı olarak belirlenecek yerlere girecek herkes ellerini  dezenfekte edecektir.

- Cami ve mescitlerde topluca geçirilecek sürenin mümkün olduğunca kısa tutulması amacıyla, namazların sünnetleri evde kılınabilir ve tesbihat evde yapılabilir.

- Fiziksel temastan kaçınılacak (el sıkışma, musafaha, kucaklaşma vb.) ve sosyal mesafe kuralına uyulacaktır.

- Camilerde sosyal mesafenin korunmasını zorlaştıracak nitelikte mevlit, toplu yemek vb. etkinlikler ile cami çıkışlarında ikram yapılmasına izin verilmeyecektir.