05.03.2020

Finike Şehidini Dualarla Ebediyete Uğurladı

Suriye'nin İdlib kentinde Esed rejimi unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz'ın cenazesi, Finike’de toprağa verildi.

Cenaze törenine, şehidin yakınlarının yanı sıra Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, İl Müftümüz Osman Artan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, milletvekilleri, belediye başkanları ile binlerce vatandaş katıldı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi morgundan askeri yetkililer tarafından alınan şehit Korkmaz'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Finike ilçesi Turunçova Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Burada alınan helallik ve duanın ardından Korkmaz'ın cenazesi, törenin yapılacağı Turunçova Kapalı Pazar Yerine getirildi.

Bu sırada şehidin babası Salih, annesi Fatma, kardeşleri ile yakınları gözyaşı döktü.

Cenaze namazını kıldıran İl Müftümüz Osman Artan, "Şehidimize son görev için buradayız. Şehitlik öyle bir makam ki; şehitlik peygamberlikten sonraki en güzel makam. Canını Allah için, bayrak için, vatan için feda eden makamdır. Anne ve babasının dışında şimdi 81 milyonun, hepimizin evladı. Şehidimiz Türkiye'nin evladı. Görevimizi dualarla tekbirlerle yerine getireceğiz" dedi.

Şehit Korkmaz'ın cenazesi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Turunçova Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.