26.02.2019

Şiir Okuma Yarışması

Liseler Arası "ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE" Şiir Okuma Yarışması Son Başvuru Tarihi 13 Mart 2019 Müracaat İl ve İlçe Müftülüklerine Yapılacaktır.

1.    Yarışmada Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiiri ezbere okunacaktır.
2.    Yarışmaya sadece örgün eğitim-öğretime devam eden lise öğrencileri katılabileceklerdir. Son başvuru tarihi  13 Mart
2019 olarak belirlenmiştir. Başvurular İlçe Müftülüklerine bireysel başvuru ile gerçekleştirilecektir. Yarışma İl ve İlçe Müftülüklerince yapılacaktır.
3.    İlçe Müftülüklerince düzenlenecek yarışma “Milletin Sesi Mehmet Akif” teması ile “12
Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” vesilesiyle 15 Mart 2019 Cuma günü yapılacak ve ilçe birincileri belirlenecektir.
4.    İl Müftülüklerince final yarışması “Çanakkale Ruhu” temasıyla “18 Mart Şehitleri
Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 104. yıldönümü vesilesi ile 22 Mart 2019 Cuma günü ilçe birincilerinin yarışmacı olarak katılımı ile yapılacaktır.
5.    İllerde İl Müftüsü başkanlığında kurulacak olan yarışma sınav komisyonunda üniversite/fakültelerden (tercihen fen-edebiyat fakültesi olmak üzere) en az bir (1) öğretim üyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir yetkili, Din Hizmetleri Şube Müdürü ve İl Gençlik Koordinatörü olmak üzere toplamda beş (5) kişi yer alacaktır. İlçelerdeki komisyon ise, İlçe Müftüsü başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir yetkili ve İlçe Gençlik Koordinatörü olmak üzere toplamda üç (3) kişiden oluşacaktır. Sınav komisyonu ile ilgili yazışmalar Müftülüklerce yapılacaktır.
6.    Yarışma neticesinde dereceye giren öğrenciler İl ve İlçe Müftülükleri tarafından ödüllendireceklerdir. İl birincileri yarım altın, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılar çeyrek altın ile İl Müftülüklerince; ilçelerinde birinci olanlar çeyrek altın ile ikinci ve üçüncü olanlar da İlçe Müftülüklerince uygun görülen ödüllerle ödüllendirileceklerdir. Müftülükler ayrıca imkânları nispetinde yarışmaya katılım sağlayan öğrencileri ödüllendirebileceklerdir.
7.    Yarışma ile gençlerle iletişim kurma, Başkanlık çalışmaları ile tanıştırma hedeflenmektedir. Bundan dolayı yarışmanın her aşamasında gençlik koordinatörleri, KYK yurtlarında görevli manevi danışmanlar ile Başkanlık gençlik çalışmalarında görev alan diğer personel aktif olarak görev alacaklardır.
8.    İl ve ilçelerde yapılacak olan yarışmaların duyuru ve tanıtımı hutbe, vaaz, sosyal medya veya broşür basımıyla müftülükler tarafından organize edilecektir. Din görevlileri, görevli oldukları yerlerde en yüksek katılımı sağlamaya gayret edeceklerdir.
9.    Yarışma mekânları ihtiyacı karşılayacak şekilde konferans salonu vb. ferah ve özellikle ses sistemi sorunu bulunmayan mekânlar arasından tercih edilecektir. Sınav merkezi olarak kullanılacak söz konusu yerler ile ilgili yazışmalar müftülüklerce yapılacaktır.
10.   Müftülükler yarışmacıların iletişim bilgilerini kendi mesaj sistemlerine ekleyecekler, sms vb. yollarla yarışma ile ilgili iş ve işlemler hususunda yarışmacıları bilgilendireceklerdir.
11.   Yarışmacılar, başvuru ve sınav esnasında öğrenci (lise) olduğunu belirten belgeyi ve TC. Kimlik Kartını yanında getireceklerdir. T.C Kimlik kartı ve geçerli öğrenci belgesini ibraz edemeyen hiçbir öğrenci yarışmaya katılamayacaktır.