06.03.2017

Personelimize Yüz Yüze Vaaz Kursu Başladı

İlçe Müftülüğümüze bağlı Camilerde Görev yapan İmam - Hatip ve Müezzin - Kayyımlar için 06.03.2017 Pazartesi günü "Yüz Yüze Vaaz Kursu" başladı.

Sahilkent Mahallesi Kum Camii Toplantı Salonunda Pazartesi günü  "Yüz Yüze Vaaz Kursu" açılışına İlçe Müftümüz Lütfü İMAMOĞLU, Vaiz Şadi DEMİR ve kursa katılacak olan İmam-Hatip ve Müezzin- Kayyımlar katıldı.

Kurs açılışında kısa bir açıklama yapan İlçe Müftümüz Lütfü İMAMOĞLU yaptığı açıklamada; Diyanet İşleri Başkanlığı hedefleri arasında bulunan, taşra teşkilatında Cami İçi Din Hizmetleri Kapsamında yürütülen hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin attırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve Cami görevlilerinin usulüne uygun Vaaz yapabilmelerini sağlamak amacıyla,  İlçe Müftülüğümüz bünyesinde  böyle bir kurs açtık. Bu kurs sayesinde Görevlilerimizin Başkanlığımızın Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Din Görevlileri Geliştirme Programı çerçevesinde bu programı düzenledik. Vaaz Ve Hitabetin Anlamı Ve Önemi, Din Hizmetleri Ve Din Görevliliğinde Temel Nitelikler, Vaaz Hazırlama Ve Sunma İle İlgili Temel İlke Ve Yöntemler, Yetişkin Din Eğitimi ve Vaazlarda Kur’an-ı Kerimden ve Meallerden Yararlanma Esasları konularında bilgiler vermeyi amaçlamaktayız." dedi.

Vaiz Şadi DEMİR tarafından verilecek olan  "Yüz Yüze Vaaz Kursu"  06.03.2017 - 23.03.2017 tarihleri arasında, 15 görevlimizin katılımıyla yapılacaktır.