07.10.2021

Döşemaltı İlçe Müftümüz Davut ÇALIŞKAN'ın "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" Mesajı

İslam medeniyetinde kurulan ilk müessese mescid yani camidir. Müslümanın hayatının başlangıç noktası da cami ve din görevlisidir. Doğduğu andan itibaren kulağına okunan ezan ile hayat bulan insan, hayatının en mutlu günlerinde mutluluğunu artırmak, en acı günlerinde ise acısını azaltmak için cami ve din gönüllülerini her zaman yanında bulur. Vefanın, sevginin, merhametin, birlik ve beraberliğin adıdır "Cami ve Din Gönüllüsü."

Bu düşüncelerle camilerimizi hayatın merkezine, şehrin kalbine taşımayı amaçlayan Başkanlığımızın, her yıl 1 – 7 Ekim tarihleri arası, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nda belirlediği bir tema çerçevesinde hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu itibarla Başkanlığımızca, insanın doğumundan vefatına kadar yanında olan caminin ve din gönüllüsünün önemine vurgu yapmak, bu çerçevede toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmak amacıyla 2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konusunun ele alınması kararlaştırılmıştır.

"Bu vesile ile cennet vatanımızın en ucra köşelerinde bile devletimizin görevlileri olarak insanın inşasına kendisini adayan tüm din gönüllüsü teşkilat mensupları kardeşlerimin haftalarını tebrik ediyorum. Nice hayırlı güzel hizmetler edebilmeyi Cenab-ı Haktan niyaz ve temenni ediyorum."