27.05.2020

Döşemealtında Cuma namazı kılınacak camiler listesi

29 Mayıs 2020 Cuma günü itibariyle camilerimizde cemaatle namaz kılınabilmesi amacıyla aşağıdaki kurallara uyulacaktır:

-Cami ve mescitlerde cemaatle birlikte yalnızca öğle, ikindi ve cuma namazları kılınacaktır.

-Diğer vakitlerde münferiden namaz kılmak isteyenler için camiler açık tutulacaktır.

-Sokağa çıkma yasağı kapsamında yer alan vatandaşlarımız ile hastalık belirtileri taşıyanlar evlerinde kalacaklardır.

-Öğle ve ikindi namazları cami içinde kılınabilecektir.

-Cuma namazları ise cami içerisinde kılınamayacaktır.

-Ortak kullanım alanlarını asgaride tutabilmek için abdesthane, şadırvan ve tuvaletler kapalı tutulacak,

-Abdest vb. ihtiyaçlar evlerde veya iş yerlerinde giderilerek camiye gelinecektir.

-Cemaatle öğle, ikindi ve cuma namazı kılacak herkesin tıbbi/bez maske kullanması zorunludur.

-Cami ve mescit içinde bireysel namaz kılacakların da maske takması zorunludur.

-Cami ve mescitlere gelecek kişiler yanlarında şahsi seccadelerini getireceklerdir.

-Cami ve mescit ve cami/ibadet alanı olarak belirlenecek yerlere girecek herkes ellerini  dezenfekte edecektir.

-Cami ve mescitlerde topluca geçirilecek sürenin mümkün olduğunca kısa tutulması amacıyla, namazların sünnetleri evde kılınabilir ve tesbihat evde yapılabilir.

-Fiziksel temastan kaçınılacak (el sıkışma, musafaha, kucaklaşma vb.) ve sosyal mesafe kuralına uyulacaktır.

-Camilerde sosyal mesafenin korunmasını zorlaştıracak nitelikte mevlit, toplu yemek vb. etkinlikler ile cami çıkışlarında ikram yapılmasına izin verilmeyecektir.