27.02.2020

İlçe Müftüsü Davut ÇALIŞKAN'ın Regaib Kandili Mesajı

Döşemealtı Müftüsü Davut ÇALIŞKAN'ın Regaib Kandili Mesajı.

Rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi üç ayların manevi iklimine girmiş bulunmaktayız. 27 Şubat 2020 Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece Regaib Kandilini idrak edeceğiz.

Dini gün ve geceler taşıdıkları mana itibariyle dini duyguların  yoğun yaşandığı zamanlardır.  İçerisinde  bulunduğumuz üç aylar ve Regaib gecesi, yaratılış gayemizi ve kulluk sorumluluğumuzu düşünme, davranışlarımızı ve beşeri ilişkilerimizi gözden geçirme, hayatımızın muhasebesini yapma ve Allah’ın sonsuz rahmetine yönelerek günahlarımızdan arınmak için büyük bir fırsattır.

Aziz milletimizin, bütün İslam âleminin ve Döşemealtı halkının  Regaib gecesini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ve üç ayların hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum