10.10.2022

Müftü Yalçınkaya'dan "Peygamberimiz,Cami ve İrşat" Konulu Konferans.

İlçe Müftülüğümüz tarafından 2022 yılı “Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle konferans programı düzenledi.

Belediyemiz Konferans Salonunda düzenlenen konferansa İl Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya, Kaymakamımız Onur Şatıroğlu, İlçe Müftümüz Kemal Akpınar, İlçe protokolü, İlçe Müftüleri, Daire Personeli, ilçede görev yapan din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldılar.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açılış konuşmasını Müftümüz Kemal Akpınar yaptı.

Düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan İl Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya, bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri haftasının aynı tarihlere denk gelmesi hasebiyle birlikte kutlandığını vurgulayarak temasının "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" olarak belirlendiğini ifade etti.

Yalçınkaya, konuşmasında; "Camilerimiz; ibadet ettiğimiz, huzura kavuştuğumuz, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını en üst seviyede yaşadığımız kutsal mekânlarımızdır. Din görevlilerimiz ise irşat noktasında sahih dini bilgiyi halkımıza anlatarak gelecek nesillere güvenle aktarılmasında kilit bir rol oynamanın yanı sıra; doğumunda, askere uğurlanmasında, düğününde, hastalığında, cenazesinde kısacası hayatının her dönüm noktasında milletinin yanında olarak müthiş bir vefa örneği sergilemiştir ve sergilemeye devam etmektedir." dedi.

Konuşmasına devam eden Müftü YALÇINKAYA,

"Hafta münasebetiyle tüm din görevlerimizin “Camiler ve Din Görevlileri Haftasını” en içten dileklerimle kutluyor, cami ve cami dışı hizmetlerinde muvaffakiyetler diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Konferans, hediye takdimlerinin ardından sona erdi.